pátek 24. března 2017

Rozchodník nádherný

Rozchodník rozkvete i mezi rozpálenými kameny Jmenuje se nádherný. Oproti svým bratrům se vyznačuje vzpřímeným růstem a silnými dužnatými stonky a listy. Okrasný je jeho list i květ, rozkvétající na konci léta a na podzim.


Uplatní sa v moderných mestských aj vidieckych záhradách. Ak sa po odkvitnutí nepoponáhľame s ich likvidáciou, stanú sa prirodzenou ozdobou záhrady aj počas zimy. Je to vďačná a nenáročná trvalka.

Odroda patrí medzi najkrajšie jesenné trvalky. Charakteristika a pestovanie. Vhodný do skalek i větších květináčů. Ale rozchodník přečká na příhodném místě i nepřízeň počasí a nakonec se snad přece jen spolu s námi dočká kýženého léta.


Neustále pracujeme na tom, aby byly naše služby lepší a lepší. Budeme rádi, když nám dáte vědět, jak se vám Sbazar líbí a. Jsou efektní ve skupinách trvalek v záhonech , skalkách a suchých zídkách. Druh lze použít na zelené střechy.

Dorůstá do výšky 50cm a nakvétá od srpna do září. Sedmu spectabile) Autor: Archiv ireceptar. Na zimu nadzemní části odumírají.


Nová, kompaktní odrůda s modro-zelenými listy a červeno-růžovými květy. Dobře se kombinuje s okrasnými travinami, astrami a také zelenými kultivary rozchodníku. Dobre sa kombinuje s okrasnými trávami, astrami a tiež zelenými kultivarmi rozchodníka.


Při pěstování v mírném pásmu (ČR) roste rozchodník nádherný nejlépe na slunných a světlých stanovištích. Snáší dobře plné slunce. Rostlina je velmi vděčná za stanoviště v propustné půdě, na slunečném místě v zahradě. Tato vzpřímená, shluky tvořící trvalka dorůstá do výšky cca cm.


Detailní popis produktu. Zelenočerven listy a růžové květy tvoří neobvyklou kombinaci. Trvalka s tučnými, zelenými listy. Na podzim kvete krásnými růžovo-červenými květy. Jeho masité stonky a listy, které shromažďují velké množství vody, mu umožňují přežít i nejnáročnější stanovištní podmínky.


Bez potíží snese sluneční úpal, miluje suché, propustné půdy, je otužilý a spolehlivě mrazuvzdorný. Pepův e-mailový zpravodaj Přihlaste se k odběru zpravodaje a získejte výhodné nabídky, návody a soutěžte o ceny.

Kvete téměř až do zámrazu. Patří do čeledi Crassulaceae – Tlusticovité. Plazivé rozchodníky majú rôzne využitie Vlastnosť akou je plazivosť je u rozchodníkov naozaj vítaná. Její tučné, sivě zelené listy nám připomínaly nově. Tato volně rostoucí, stálezelená trvalka dosahuje výšky cca cm.


Okurka setá salátová hybridní hadovka na záhon Burpless Tasty Green FSadbovače na výrobu zdravé sadby Kolíčky na roubování, univerzální na okurky. Vysazujeme do písčitých, či hlinitopísčitých, mírně kyselých pů na plné slunce, či do polostínu. Sedum spectabile ( rozchodník nádherný ) – zhruba 45cm vysoká trvalka, pocházející z oblastí Číny a Koreje.


Je plně mrazuvzdorná do -45°C. Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží.


Sú hojne rozšírené, vyskytujú sa väčšinou v pohoriach severnej pologule, niektoré pochádzajú zo suchých oblastí Číny a Kórei. Můžeme s nimi tudíž osadit záhony, rabátka, hodí se i do skalek, suchých zídek, koryt, květinových misek, vyšší druhy s velkými květenstvími, jako například rozchodník nádherný , se budou dobře vyjímat i solitérně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky