středa 14. října 2015

Kyhanka

V Evropě se vyskytuje pouze jediný druh, kyhanka sivolistá (k. bažinná) (A. polifolia), keřík. Jedná se o plazivý keř, který vyžaduje kyselou vlhkou půdu. Její úzké, podlouhlé listy připomínají rozmarýn a mají. To první jméno napovídá, že se jí bude dařit na podmáčených místech.


Pokud ji budete sázet do zahrady, která má tendence v létě mírně vysychat, dopřejte jí bohatou vrstvu mulče, aby si zac. Kyhanka se jmenuje bažinná nebo sivolistá.

V jejich okolí najdeme typické vrchovištní rostliny jako je kyhanka sivolistá, klikva bahenní, suchopýr pochvatý, ostřice mokřadní a jiné. Napadne vás někdy, odkud získala ta či ona rostlina své české jméno? Zajímavosti ze světa rostlin. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.


Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Riesenauswahl an Markenqualität. Folge Deiner Leidenschaft bei eBay! Schau Dir Angebote von ‪Kasack Ohne Arm‬ auf eBay an.

Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen. Found sentences matching phrase kyhanka.


Translation memories are created by human, but computer aligne which might cause mistakes. Photogalerie Immergrüne Sträucher 1. Hier sind die Bilder aus den artikel auf Garten-de. Bitte, für jede Nutzung ist eine schriftliche Erlaubnis vom.


Nízký keříček vřesovišť z chladných a vlhkých oblastí. Má úzké neopadavé listy a drobné růžové kvítky podobné vřesu nebo borůvce. Botanici ji nazývají glaciální relikvií, což slovy. Andromeda polifolia neboli česky kahanka sivolistá je zdobný nízký keřík, který je vzácným pozůstatkem z doby ledové. Odrůda Blue Ice je nízkého.


Rašelina je tvořena převážně několika málo druhy rašeliníku. V na živiny bohatších rašeliništích hrály významnou úlohu ostřice. K přirozené vegetaci patřily i rašelinné lesy.

Die Fotos in einem Diskussionsforum auf Garten. Beim Einfügen von Bildern in die Debatte, beachten Sie bitte Urheberrecht, werden Sie als Autor des. V této sekci nebylo nalezeno žádné zboží.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Aiton Andromeda canadensis Cels ex Lam. Květy jsou velké, růžové. Kvete v období května a června.


V Čechách se vyskytuje hojně, u nás jde o velmi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky