středa 14. října 2015

Kamélie japonská

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Sicher durch den Winter. Schau Dir Angebote von ‪Pflanze Kamelie‬ auf eBay an. Riesenauswahl an Markenqualität.


Folge Deiner Leidenschaft bei eBay!

Kamélie japonská je okrasná rostlina, která se pěstuje v Asii již stovky let. Také v Evropě ji znají od osmnáctého století. Květy byly ozdobou plesových.


Dowiedz się wszystkiego o tej roślinie. Auch in der blütenlosen Zeit sieht die Kamelie mit ihren glänzenden, lederartigen Blättern hübsch aus. Bei richtiger Behandlung können die Pflanzen übrigens recht alt und stattlich werden.


Außerdem mag es die Kamelie hell. Bekommt sie zu wenig Licht, bilden sich nur wenige Blütenknospen aus.

Stellen Sie Ihre Kamelien deshalb immer an ein halbschattiges Plätzchen. Im Herbst bildet die Kamelie Samen in Form von Kapselfrüchten aus. Die lockerwüchsigen, meist aufrecht wachsenden Sträucher werden in milden Regionen im Garten bis zu vier Meter hoch.


An ihren Naturstandorten gibt es bis Meter hohe und über 1. Je to stálezelený strom, pocházející původně ze subtropických částí Japonska a Korejského poloostrova. Některé divoce rostoucí druhy kamélií tam dorůstají ve vyšších polohách až metrů výšky. Kamélie jsou stálezelené keře nebo malé stromy. Camellia japonica - kamélie japonská.


U nás pravidelně rozkvétají v zimě. Pocházejí z východní Asie, v přírodě roste asi druhů. Kamélie nesou jméno po brněnském rodákovi, botanikovi a lékárníkovi J. Camelovi, který působil na Filipínách. Kamelia ogrodowa swoim wyglądem przypomina różę, więc jest kwiatem bardzo ozdobnym. Sprawdź, co warto wiedzieć na temat uprawy kamelii japońskiej w ogrodzie.


Kamélie často napádajú červce, ktoré sa udomácňujú na spodnej strane listov, kde cicajú rastlinné šťavy. Hubové ochorenie sa prejavuje hnedými vyschnutými škvrnami na listoch. Vyšší vždyzelená kamélie s třešňově růžovými květy, které vyniknou na lesklých listech.

Jarní stálezelený keř s výraznými květy a lesklými zelenými listy, ideální pro pěstování v květináči. Z listů se připravuje čaj, ze semen je lisován jedlý olej. Ta se však u většiny odrůd otevírají teprve od února – ovšem jen tehdy, pokud rostlinám. Jak její název napovídá, pochází z Japonska a původně se vyskytovala také na území Číny.


Kamélie má ve své domovině, stejně jako u nás růže, výsostní postavení. Je velmi ceněnou rostlinou a je považována za královnu východních květin. Wyjątkowość, harmonia i nieco tajemnicy - styl japoński od zawsze jest ogromną inspiracją dla miłośników kultury azjatyckiej.


Wpływ estetyki japońskiej na. V posledních letech jsou tyto půvabně kvetoucí keře velmi vyhledávané, a to nejen jako pokojové rostliny, ale otužilejší odrůdy především do okrasných zahrad a také do velkých nádob na terasu. A protože jsou krásné, jsou i na péči poněkud náročné.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky