úterý 30. června 2015

Turkestánský brest řízkování

Tato rostlina vzhledem ke svému rychlému růstu a nízkým nárokům na pěstování je. Jilmem se dají velmi snadno udržovat. Turkestánský břest je spíše znám pod názvem Jilm Sibiřský.


Máte domek se zahradou a byli byste jen velmi neradi, aby sousedé věděli, co na zahradě děláte? Díky jeho skvělým vlastnostem se často používá pro výsadbu živých plotů a větrolamů. V tom případě jste nejspíš přemýšleli o pořízen.

Jak se množí turkestanský brest ? Pokud ano, kdy je nejlepší řízky odebírat? Ten turkestánsky brest má celý latinský názov ulmus pumila celer. Tiež som sa na neho pýtal priateľa botanika, ktorý pracuje v botanickej záhrade v Ke.


Jilm je strom u nás běžně rostoucí, odolný, dobře roste téměř v jakékoliv nezamokřené půdě. Dobrý den, zajímalo by mě, zda tento druh jilmu je řízkovaný, nebo pěstovaný z výsevu. O jaký klon jilmu se jedná?


Pro představu: za dva roky se z něj stane vzrostlá dřevina. Má vynikající schopnost stínění a zvukové izolace, výborně chrání proti zvědavým pohledům i prachu.

Bohatě se větví a především – je schopný růstu v jakékoliv půdě. Ešte rýchlejší rast, extra silná koreňová sústava, 1 záruka spokojnosti. Dobrovice, Region Mladá Boleslav. Schnell und sicher online buchen. Hotels in Brest reservieren.


Jetzt buchen mit Booking. Viele Unterkünfte – tolle Preise! Ihre Buchung direkt bestätigt! Einfach, schnell und sicher buchen!


Dobrý den,zajímalo by mě ,zdali má někdo zkušenosti s množením turkestánského brestu. Máme vysadených približne metrov. Aby bol stále pekný, treba ho strihať cca 4-5krát za sezónu. Dočetla jsem se, že je vhodný do rychle rostoucích živých plotů. Pro brest můžete použít rozestup cca cm.


Dorovnejte okolní zeminu do žlabů či jamek a důkladně zalijte. Pokud se rostliny nakloní, tak je dodatečně vyrovnejte a půdu ušlápněte. Vás dostávame otázku ako správne strihať zázračný živý plot, aby ste získali krásny hustý plot.


Hledáte rostlinu, která by mohla sloužit jako ideální prostředek pro živý plot? Vsaďte všechno na turkestánský brest.

Opadavý živý plot, ktorý rastie v každej dobrej záhradnej pôde. Už v krátkom čase sa rozvinie do krásneho, svetlozeleného živého plotu. Záhy jsem zjistil, že je to vlastně pořád ten stejný Jilm.


K tomu, nenáročný na údržbu, jen potřebuje spoustu vody. K tomu má rád stříhání, čím víc se stříhá, tím víc roste. Tento brest je odolný voči chorobám a rastie velmi dobre aj na suchých a malo kvalitných stanovyskách , od nížin až po oravu.


Listy má malé a prirodzene sa velmi husto rozkonáruje, preto sa lachko vytvara krásny a hustý živá plot. Jako trvalá bariéra, třeba od silnice, ale moc dobrý není, protože je měsíců bez listí. Tam by to chtělo něco stálezeleného.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky