pátek 26. června 2015

Krkovice na grilu recept

Recept na marinovanou krkovici na grilu krok za krokem 1) Příprava potřebných surovin. Na domácí marinádu si připravíme 1ml oleje, lžičky sojové omáčky, lžíci kečupu , lžíce hořčice , 1ml piva , lžíce grilovacího koření, lžičku mletého kmínu, lžičku bílého mletého pepře, lístky bazalky. Gril rozpálíme, rošt potřeme uzenou slaninou a plátky masa na něm opékáme při střední teplotě z každé strany přibližně minut.


Ogrilovanou krkovici přendáme na mísu, poklademe hoblinkami másla, zakryjeme a necháme ještě asi minut před servírováním odpočinout. Plát krkovice položte na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svažte potravinářským provázkem a konce odstraňte, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování vám bude maso díky provázku lépe držet tvar.

Postup:Plátky krkovice z mladého kusu jemně naklepeme paličkou na maso, osolíme a opepříme. Ve větší skleněné míse smícháme třený česnek, najemno posekanou cibulku, kečup, worchestrovou omáčku, cukr, majoránku a sekanou zelenou petrželku na barevnou marinádu. Maso naložíme do marinády na několik hodin a uchováme v chladu. Grilujeme metoou přímého grilování z. Krkovice na grilu podle Koko. V misce smíchejte olivový olej, víno, drcený římský kmín a nasekaný rozmarýn.


Lehce prošlehejte, aby se víno spojilo s. Maso nejprve necháme marinovat, nejlépe přes noc. Do plátků masa z obou stran vmasírujeme mořskou sůl se směsí barevného pepře.

Letní měsíce lákají k tomu, aby člověk usedl ke grilu a připravil si na něm kvalitní kus masa. A co Češi grilují nejraději? Hitem je vepřová krkovice. Na dno misky rozprostřeme na měsíčky nakrájenou oloupanou cibuli.


Na ni položíme plátky masa, česnekovanou stranou nahoru. Zalijeme olejem, zakápneme balzamikovým octem, přikryjeme víčkem a dáme do lednice. Pokud si chcete připravit nějaké lahodné maso na grilu doporučujeme krkovici. Měla by být částečně prorostlá.


Určitě si na ní vy i vaši další strávníci u grilu moc pochutnáte. Maso vyjměte z marinády, dejte na rozpálený gril a opečte z obou stran dozlatova. Mezitím nakrájejte zeleninu, zakápněte ji balsamikovým octem a promíchejte. Sundejte maso z grilu a posypejte je maldonskou solí a pepřem. Podávejte se salátem a zelenými fazolkami.


I když je krkovice obecně považována za „jídlo pro chlapy“, marináda s římským kmínem jí dodá rafinovanou chuť, které neodolají. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Snadný recept na marinované steaky z krkovičky pečené na grilu. Do misky nalijeme trochu marinády, na ni položíme plátek krkovičky, opět marinádu a krkovičku. Nakonec vše zalijeme zbylou marinádou.


Necháme odstát v lednici alesoň dva dny.

Poté připravujeme na grilu s dřevěným uhlím asi min jeden plátek. Jako příloha je vhodný zeleninový salát. Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.


Maso přes potravinářskou folii velice zlehka naklepeme. Okořeníme, vetřeme barbecue marinádu, maso zamotáme do závitku a dáme alespoň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky