úterý 23. června 2015

Sazaník květnatý

Sazaník květnatý je neobvyklý keř ze severní Ameriky, který když vykvete, voní po jahodové marmeládě. Máte chuť mu jeho voňavý květ ukousnout, ale musíme vás zklamat - jahody neucítíte. Tento hustě rostoucí keř totiž obsahuje aroma všude: v listech, větvích, dokonce i kořenech.


Oba keře dorůstají okolo. Doba výsadby: Březen až květen a září až do zámrazu, rostliny v kontejnerech po celý rok. Výsadba: Sazaník vyžaduje slunné a teplé stanoviště a běžný zahradní substrát.

Půda by neměla být přemokřená. Nevyhovují mu suché ani přemokřené půdy. Rostliny vysazené na výsluní mají při zachování odpovídající půdní vlhkosti kompaktnější vzrůst a bohatěji kvetou. A věřte, že si tuto zajímavou rostlinu s rudými květy a tmavozelenými listy můžete pěstovat i ve vaší zahradě, a dokonce pro ni najít další využití. Kvete v průběhu května, vonnými tmavě rudými květy s nádechem hnědé.


Je to nižší keř se silně aromatickými květy tvaru malé magnolie. Listy jsou vstřícné a chlupaté. Hodí se spíše do teplejších chráněných poloh.


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. YOS: Ze Severní Ameriky okrasný keř, stále zelený, plně otužilý. Vůně keře připomíná hřebíček. Na půdu není náročný, jen.


Opadavý aromatický keř pro slunná až polostinná, chráněná stanoviště. Vyhovuje jim výživná propustná půda. Suché dřevo z keře se dříve. Roste poměrně rychle, se vzpřímenými větvemi.


Nakvétá opakovaně ještě v průběhu léta, ale květů již není mnoho. Sazaník během kvetení v červnu vydává příjemnou, téměř jahodovou vůni. Dorůstá jako keř do m, ale lze ho korigovat řezem. Stanoviště spíše chráněné. Vysazujte na slunné stanoviště s mírně.


Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů. Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality.


Aroma obsahuje všude v celé rostlině po rozedmutí, jakékoli její části. Vykvétá od června do července.

Adopcí stromu uhradíte náklady na jeho pořízení a získáte tím na oplátku trvalou památku, která bude žít možná stovky let. Barva je jasně vínová nebo tmavě purpurová až červenohnědá. Neobvyklý aromatický opadavý keř s netradičními květy.


Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce. Doporučujeme navštívit kategorii Keře okrasné květem. Snad tam pro vás budeme mít vhodné zboží. Květy jsou tmavě červené až vínové a vonné.


Jsou lesklé a dlouho si drží svou svěží barvu. Skvěle se hodí do přírodně laděných lesoparkových aranžmá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky