středa 24. června 2015

Děhel čínský

Děhel sbíhavý, Angelica decursiva, roste v Číně a Vietnamu. Má květy bílé až fialové. Kořeny se používají ke snižování tělesné teploty, odstraňování hlenu, léčení kašle a astmatu.


Tinktura působí silněji než. Dang Gui (tangkuej) je čínská léčivka, které se také říká „ženský ženšen“.

Posiluje organismus jak po tělesné, tak duševní stránce. Jde o velmi známou čínskou léčivka. Bylina se odjakživa, podobně jako evropský Děhel , používala především k utlumení ženských obtíží. Alternativní názvy a překlad. Odstraňuje návaly horka, pomáhá proti vysušení poševní sliznice, omezuje rozvoj poševní kvasinkové infekce a působí proti dalším klimakterickým příznakům.


Předchází rozvoji osteoporózy, jejíž zvýšený výskyt bývá spojován s menopauzou. U žen po menopauze působí proti rozvoji nádorových a srdečně-cévních chorob. Stonek je nepatrně rýhovaný, listy dlouze pochvaté, čepel spodních listů trojitě, horních často jednoduše zpeřená.

Mnohokvěté okolíky jsou paprskující, květy drobné, bílé až narůžovělé). Má cylindricky větvený kořen sukulentního typu, masitý ‒ řepovitý, z hlavního kořene vybíhá mnoho větví a kořenových vlásků a mívá kolem cm. Děhel ale nesmí užívat pacienti, kteří mají potíže se srážlivostí krve a užívají např. Patří mezi rostliny ovlivňující účinek a toxicitu Warfarinu (má inhibiční účinek na shlukování krevních destiček). Kořen byliny obsahuje mnoho vitaminů, provitaminů, minerálů a stopových prvků, které zlepšují krevní oběh a napomáhají hladkému průběhu menstruace.


Přísada četných „ženských“ potravinových doplňků. Děhel čínský je víceletá rostlina a patří do čeledi miříkovitých. Andělika je tradiční tonikum používané v Asii k posílení ženského reprodukčního ústrojí.


Je to jedna z bylin, která je. Pro své léčivé účinky je využíván děhel čínský (Angelica sinensis), známý také pod názvem andělika čínská. Léčivé látky jsou podobně jako u naší anděliky obsaženy v kořenech.


Děhel, Angelica popis, užití, rizika užití podle moderní medicíny i podle tradičního lidového léčení. Před návštěvou je nutné se TELEFONICKY OBJEDNAT! Kořen se sklízí hned v prvním roce na podzim, rostlina v druhém roce vykvete a uhyne. Semena ztrácejí velmi rychle klíčivost.


Centrum bylin nabízí velký výběr léčivých bylinek z celého světa - bylinné čaje, bylinné kapky, bylinné kapsle, rostlinné oleje, přírodní kosmetiku.

Mezi čínské účinné byliny na menopauzu patří dong quai. Drmek čínský je v Čechách jako doma. Celá rostlina , Kořen, List, Nespecifikováno, Ovoce, Semeno. V Číně , kde je Artemisia také tradičně použí- vána, se dlouhou dobu.


Mezinárodní výstavě bonsají v Botanické zahradě v Praze. Druh původem ze Středozemí, Malé a střední Asie a Krymu. Semínka astry – Astra čínská – vysoká – prodej semen – 1ks. ANDĚLIKA ČÍNSKÁ - DĚHEL ČÍNSKÝ - TINKTURA (Dang Gui).


OVOCE STROMU ŽIVOTA (034) bylinná směs v tabletách. Mezi přírodní látky s povzbudivými účinky jsou řazeny výtažky z rostlin bujarník johimbe, děhel čínský , škornice velkokvětá, zázvor, ženšen pravý a další. Různé metody antikoncepce se používají už od starověku, opravdu spolehlivé a bezpečné metody se ale objevily teprve ve 20.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky