pátek 26. června 2015

Opuncie pěstování

Zahrnují asi 3druhů, z nichž nejznámější je Opuntia ficus-indica, takzvaná opuncie mexická nebo také opuncie indická , která může být buď trnitá – amyclaea, nebo bez trnů – inermis. Za prvé proto, že dorůstají do ohromných rozměrů, a za druhé proto, že nejsou příliš dekorativní. Pěstování opuncie krok za krokem. V rámci domácího pěstování je vhodnější opuncii koupit či řízky od někoho získat a zasadit do písku, aby došlo k rychlému zakořenění. Půdu potřebují dokonale drenážovanou, spíše štěrkovitou.


Jako všechny kaktusy snášejí dlouhá období sucha.

Vyžadují dostatek světla a tepla. V létě je bez obav můžeme vystavit přímému slunci. Opuncie Autor: Archiv ireceptar.


Opuntia ( opuncie ), charakteristika a základní rady pro pěstování. Vraťme se ale k pěstování opuncie ve velkém. Napadlo by vás, kolika různými způsoby ji lze využít? Jako součást lidské stravy: plody opuncie se mohou jíst čerstvé, ale lze je i různě upravovat.


Ostny této rostliny vzbuzují respekt, zároveň však dávali místním obyvatelům vodu v období.

Mrazuvzdorné, jinak také venkovní, opuncie (Opuntia) nejsou jedinými zástupci kaktusů přežívajících v našem podnebí celoročně venku. Tyto rostliny jsou původem z oblasti rozkládající se od Kanady až po Ohňovou zemi. Typické pro opuncie jsou ploché části, které jsou spojeny články. Dokáží vytvořit různé a mnohdy i podivné tvary. Pravděpodobně znáte okrasné druhy, které v našich klimatických podmínkách bez problémů přezimují, možná je dokonce máte na své zahradě.


Co se týká zálivky, stačí zalévat podle potřeby, zhruba jednou za týden. V zimě se potom opuncie nemusí vůbec zalévat. Krásně kvetoucí rostlina, která dokáže dát i vynikající sladké plody. Přesně takto by se dala opuncie popsat.


Podívejme se tedy na jejich představení a také na možnosti pěstování opuncie v našich podmínkách. Získáte tak zajímavé informace, které se vám budou při zájmu o jejich pěstování jistě hodit. Opuntia microdasys - opuncie Zakořeňování vyzrálých článků nečiní žádné problémy a pěstování samotné je také velmi jednoduché. Kromě výrazných středových trnů se u nich objevují i. Jako ostatní kaktusy snášejí dlouhodobá sucha a nevyžadují přílišné přihnojování. Rozmnožování semeny není příliš časté, protože je obtížnější.


Proto je lepší při výběru do pokojových podmínek dát přednost nevelkým druhům. Při výsadbě pamatujeme na to, že na.

Na podzim má nafialovělé plody. Lze sázet přímo na místo do skalky případně do nádoby. Kaktus, který se začal cíleně pěstovat před více jak osmi tisíci lety ve Střední Americe a postupně došlo k rozšíření na sever Kanady.


Zimování je pro kaktusy těžké období, proto se někdy stává, že nám pár kaktusů zajde. Většinou to jsou kaktusy na kterých nám nejvíce záleží. Jeho dužnaté listy se po odstranění trnů používají jako zelenina a nakládají se. Opuntia erinacea: popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.


Pro pěstování opuncie se hodí lehký substrát s obsahem štěrku. Je možné použít zeminu určenou pro kaktusy a sukulenty, vhodný substrát lze také namíchat z jednoho dílu říčního písku a jednoho dílu zahradní zeminy. Není třeba, aby tento substrát byl bohatý na živiny.


Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Možná vás to překvapí, ale lidé. Opuntiaceae ) z řádu hvozdíkotvaré ( Caryophyllales ) zahrnuje rod Opuntia s podrody, z nichž Opuntia a Nopalea jsou ty nejdůležitější pro zemědělství. Oblíbená je rostlina také pro své lahodné plody, které dává a které dříve dokázaly zasytit místní hladové krky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky