pondělí 29. června 2015

Máta kadeřavá

Máta kadeřavá , na rozdíl od máty peprné, obsahuje méně mentholu, ale více carvonu. Další účinné látky jsou limonen, monoterpeny, flavonoidy a třísloviny. Máta byla tradičně považována za vizionářskou bylinu a mělo se za to, že pozvedá ducha a přináší prorocké sny.


Nepoužívat silnější roztok než dvouprocentní. Informace o ochraně osobních údajů. Pro odeslání klikněte na druhé tlačítko Odeslat Odeslat.

Tento formulář neslouží pro objednávky. Kadeřavá máta Crispa je výrazně aromatická. Zajímavá je především díky svému vzhledu lístků, které jsou kudrnaté.


Máta je všeobecně velice lahodná a oblíbená rostlina. Natě obsahují poměrně dost silic, jejich celkové složení však není výhodné pro průmyslové využívání, téměř nemají mentol. Z více druhů máty je nejznámější mimo mátu peprnou ještě máta kadeřavá , kterou můžeme používat podobně. Již u pradávných Arabů se máta těšila. Vybrat si můžete zhruba z druhů (např. máta vodní, kadeřavá , klasnatá a další).


Z máty využijete nejen listy, ale také nať.

Listy máty obsahují silice, mentol, menthon, menthofuramen, piperot, třísloviny, hořčiny, flavonoidy, kyselinu octovou a dalších asi účinných látek. Máta peprná (Mentha piperita nebo Mentha × piperita) je vytrvalá bylina z čeledi hluchavkovité (Lamiaceae), rodu máta (Mentha). Kvete od července do září. Uplatňuje se též i jako tišící a dezinfekční prostředek. Máta peprná není vhodná pro děti do až let, mátu kadeřavou můžeme citlivě použít u dětí přibližně od let.


Je vhodná při zahlenění. Dezinfikuje, osvěžuje, dezodoruje, tonizuje, celkově posiluje a zároveň uklidňuje. Máta patří mezi nejznámější aromatické léčivky, pěstuje se téměř po celém světě. Mentha spicata) Vůně je svěží, výrazná, ostřejší, nasládlá. Má čtyřhrannou nafialovělou lodyhu se zašpičatělými svěže zelenými lístky, rozrůstá se oddenkovitě, kvete nafialovělými úbory.


Pusťte se s námi do dobrodružství okolo poznávání mát a uvidíte, že nebudete litovat. Popis: Vytrvalá bylina s dřevnatým odenkem, listy podlouhle eliptické, nepravidelně zubaté. Silice se získává z listů. Máta peprná pocházející z malé farmy v hrabství Hampshire je tradiční anglickou plodinou a dodává žvýkačkám neobyčejnou chuť, která je v porovnání s ostrou chutí umělých příchutí používaných v komerčních produktech svěží a autentická.


Ta snad nesmí chybět v žádném bylinkovém záhoně. Patří k našim nejznámějším léčivkám. Obsáhlý článek o rodu Mentha, neboli máta , naleznete v detailu.


Extrakt Echinacea ( Echinacea angustifolia ) Echinacea zvyšuje odolnost organizmu. Velmi pěkné kadeřavé listy a.

Ingredients: Sodium Cocoate, Aqua, Sodium Olivate, Mentha Viridis Leaf Oil. Je nám líto, že nemůžeme poskytovat bližší informace o použití tohoto produktu. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. Má příjemně osvěžující vůni a stejně jako máta peprná působí.


Vůně máty kadeřavé je charakteristická svými bylinnými tóny, které účinně neutralizují veškeré nepříjemné pachy v domácnosti a zanechávají atmosféru čistoty a svěžesti. Používá se na stres a úzkost, při bolesti hlavy a migréně, nachlazení, viróze a rýmě. Přidáním do základního masážního krému je vhodná na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky