pondělí 22. června 2015

Jak zpracovat chilli papričky

Riesenauswahl an Markenqualität. Chili-paprika gibt es bei eBay! Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.


Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Verlässlichkeit seit Jahren. Netradiční tvar u odrůdy Brown Bhutlah, jedné z nejpálivějších odrůd vůbec. Cayenne ze semen, kdy vysít, sázet, zalévat, sklízet, sušit, jak zpracovat. Zpracování chilli – pyré z chilli Foto: Thinkstock.


Tento krok, na rozdíl od výše uvedených, odejme chilli možné následné univerzální využití. Avšak jedná se už o samostatný výrobek, který nemusí sloužit jako surovina, ale jako pochutina připravená již ke konzumaci. Sezóna pěstování chilli v našich končinách jde do finále a tak určitě přemýšlíte o tom, jak s úrodou naložit.

Základním pravidlem téměř u všech je, sklízet zralé plody, neboť právě ty obsahují nejvíce aromatických silic a dalších prospěšných látek. Jak poznám, kdy začít sklízet feferonky a jiné chilli papričky ? Když mají papričky barvu, kterou mají podle odrůdy mít, můžeme začít se sklizní. Dalším způsobem, jak využít nadměrnou úrodu chilli papriček je jejich zpracování do pasty. K její výrobě budete potřebovat asi 5g chilli papriček, sůl, česnek a protlak. Hotovou pastu naplňte do sklenic a nechte sterilizovat.


Pěstování jalapeno chilli papriček. Rostlina patří mezi snadno pěstovatelné, stačí dodržet pár jednoduchých zásad. Před výsevem doporučujeme namočit semena ve vodě. Doba klíčení semen je – dnů. Jak naložit chilli papričky na ostrou chilli omáčku.


Ahoj, vim, ze muj dotaz zas az tak nepatri do teto diskuze a mozna vubec na stranky zahrada. Dobu sterilování bychom měli dodržovat zhruba na deseti minutách, jinak bychom poměrně křehkým plodům mohli zničit jejich strukturu. Chilli patří do skupiny tzv. Ideálním způsobem, jak zpracovat vypěstované chilli papričky na zimu, je podle zkušeností Petera Gajdoština naložení do kvalitního oleje.


Ať už naložíte celé plody, pokrájené, nebo namleté. Z těch tak připravíte široce využitelnou chilli pastu. Kvalitní omáčku z extrémně pálivých papriček na trhu v podstatě nenajdete.

Dělá jen to, k čemu je určená, a dělá to skvěle. Ostatní chilli omáčky nežádoucím způsobem mění výslednou chuť jídla. Zvláště, když je omáčka málo peprná a my chceme jídlo pouze doostřit. Vypěstuj si chilli papričky bez chemie. Pálivé papričky mají příznivé účinky pro tvé tělo.


Uvaž svazek chilli papriček a použij jako dárek nebo dekoraci v tvé kuchyni. Papričky jemne rukou odstopkujeme, umyjeme, vložíme do malých pohárikov spolu s hrozienkami, zalejeme nálevom, do pohára prilejeme malú lyžičku oleja a sterilizujeme bežným spôsobom, kým sa chytí viečko. Protože jsme chtěli, aby měly dostatek světla a nevytahovaly se, vysévali jsme je v polovině března.


Pokud tedy chcete ještě letos sklízet své vlastní chilli papričky , pořiďte si osivo a hurá do pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky