pondělí 29. června 2015

Mucholapka prodej

Ukázky některých forem, které budou dostupné během roku. Její bíle květy jsou pěticípé a na jednom šlahounu se jich utvoří cca. Tato oblast má vlhké prostředí, které je zároveň bohaté na živiny s písečnou půdou. Takovými rostlinami jsou zejména různé druhy rosnatek (Drosera), mucholapka podivná (Dionaea muscipula) a nejrůznější formy špirlic (Sarracenia). Takový sortiment můžeme včetně dovozu nabídnout květinářstvím v Praze nebo Brně, kam pravidelně dojíždíme.


Listy jsou přeměněny v malé talířky, které se při dotyku bleskově sevřou.

Na plném slunci jsou pastičky krvavě červené. Nové pastičky se tvoří průběžně. V takovém případě list odřízneme a samostatně zasadíme. Klasická mucholapka, působí několik měsíců, bez vůně a zápachu.


Známá především svou schopností. Mucholapka se může rozmnožovat také pomocí oddenků. Semena sázíme ihned nebo je skladujeme v ledničce.


Obecně je ale nejlepší se obrátit při pořizování osiva na osvědčeného pěstitele.

Jak si vypěstovat mucholapku ze semen: Semena mucholapek zasadíme co nejdříve po obdržení, protože rychle ztrácejí klíčivost. Pěstování není vůbec náročné! BROS mucholapka v obchodech na Zboží.


Srovnejte ceny, přečtěte si recenze, najděte podobné produkty a příslušenství. Nabídka a seznam pěstovaných rostlin Seznam pěstovaných rostlin ke stažení zde. V tomto případě se jedná o podmínky severoamerických Karolín.


Můžete použít i typy, které se v pokoji dají na okně lépe ukrýt,“ říká Libor Moudrý, majitel firmy Papírny Moudrý v Židlochovicích na Brněnsku, kde se mucholapky vyrábějí po desetiletí. Nově přehlednější a rychlejší. Kde získám mucholapku podivnou?


Odkud pochází mucholapka podivná? Bojíte se, že se vám zahrada promění v poušť, na níž nevydrží nic živého? Do uzavřeného prostoru, kde jsou mouchy, se umístí konkurenční a naše mucholapka.


Rostliny pěstujeme v max. Masožravé rostliny - jistě všichni znáte Adélu, co ještě nevečeřela :-) Můžete mít doma jednu nebo i více masožravek a sledovat, jak funguje příroda. Na naše lepkavé pásy se stále chytá nejvíc much,“ říká spokojeně ředitel firmy. Slavný Charles Darwin ji prohlásil.


Podrobný popis produktu Dionea muscipula - mucholapka podivná.

Semena dáme na vatu (mokrou) a strčíme je do ledničky na měsíc. Po měsíci semena vyndáme a dáme je na povrch rašeliny. Helimafory jsou známé především svoji pověstí velmi obtížně pěstovatelných rostlin.


Pokud rostlinkám zajistíme pár pro ně důležitých věcí, není. Na jaře mucholapka vyhání vysoký stvol s velkými (cm) bílými květy. Po opylení v zelených tobolkách uzrává množství drobných černých semen.


Jsou složeny z křídlatě se rozšiřujícího řapíku a již zmíněné pasti. Velikost a šířka řapíku se v. Díky původu z klimaticky podobné oblasti je pěstování této botanické kuriozity snadnou záležitostí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky