pondělí 29. června 2015

Kalná až mléčná voda v bazénu

Druhou variantou mohou být problémy s tvrdostí vody a vysrážení minerálních látek. Pokud děláte proplach pravidelně každý týden, tak ani jinou barvu voda mít nemůže! Proplach je NUTNÉ dělat až když je zanesený písek a to při. Ideální hodnota by se měla pohybovat v rozmezí – přičemž zde platí zlatá střední cesta. Doporučujeme tedy udržovat pH na hodnotě – 2. Pokud naměříte pH vyšší než znamená to, že voda ve vašem bazénu je zásaditá a vy jste objevili příčinu vašich starostí.


Voda v bazénu je zelená, kalná, mléčná. Nejčastější příčinnou těchto problémů je špatná údržba vody. Pokud filtrujete málo, tak se zvyšuje spotřeba bázenová chemie a zhoršuje se kvalita vody. Poradíme vám, co dělat, když se vám v bazénu objeví kalná voda, zelená či mléčná voda nebo jak si poradit s černou linkou na stěnách bazénu.


Aby voda v bazénu byla křišťálová. Počasí je vrtkavé, a tak se řada majitelů bazénů obává, aby v teplých dnech byla voda skutečně křišťálově čistá. Péče o ni přitom nemusí zabrat víc než minut týdne. Jen musíte vědět, jak na to.


Necháme zapnutou filtraci. Kalná voda v bazénu (5). Výchozí Nejlevnější Nejdražší Nejoblíbenější Dle slevy. Zobrazeno až (z produktů) -. Bazénová chemie MARIMEX Chlor Shock kg. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Mléčná voda v bazénu už rozebírají maminky na webu eMimino. Aby bola voda v bazéne čistá a zdravotne neškodná, je potrebné myslieť. V bazenu lahko postane voda motna tudi kljub redni in zadostni dezinfekciji vode s klorom ali aktivnim kisikom. Filter ne more iz vode izločiti mikronskih delcev umazanije, zato voda v bazenu postane motna. Produkti za čiščenje motne vode v bazenu s postopkom flokulacije-kosmičenja zgostijo drobno umazanijo, tako da jih filter lahko zadrži in izloči iz vode.


Po postopku vzdrževanja bazena s sredstvi za čiščenje motne vode bo voda zopet kristalno čista. Pokud máte takto připravenou vodu, přijde útok algicidním přípravkem (např. CTX či CTX 530), který je přímo určen na řasy v bazénu a zamezí jejich dalšímu vzniku. V případě, že voda v bazénu změní svoji barvu a začíná se pomalu čistit, přidejte flokulovací přípravek. Při dávkování těchto přípravků je velmi důležité pozorovat změny zabarvení bazénové vody.


Léto je v plném proudu, a tak není od věci podívat se detailně na možnosti úpravy vody v bazénu. Savo Chlor Šok řasy zlikviduje, poté aplikujte Savo Vločkovač či Projasňovač, který pomůže filtračnímu systému odvést z vody všechny zbytky řas. V této fázi je voda obvykle mléčně kalná a je třeba z ní všechny nečistoty mechanicky odstranit. Nejsnadněji se vám to podaří pomocí vločkovacích kartuší , které se vkládají do skimmeru a nechávají pomalu rozpouštět.


Ve středu jsem dala chloršok, ve čtvrtek chloršok, chloru je tam požehnaně, ph je v pořádku a voda stále zelená taková horka a my budeme jezdit na plovku Děkuji za rady. UV lampu, přijde asi zítra. Zakalená voda v bazénu ? V horkých dnech se voda zkazí lehce. Stačí odjet na dovolenou nebo nechat přes týden bazén u chalupy a po návratu může.


Zelená voda v bazénu už rozebírají maminky na webu eMimino.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky