pátek 14. září 2018

Chryzantéma v květináči

Autor: Archiv ireceptar. Odrůdy pro pěstování v nádobách. Do květináčů se nejvíce hodí především chryzantémy typu „multiflora“, tedy nízké a drobnokvěté odrůdy vyšlechtěné v Evropě. Oblíbená je například také „Delaware“ s červenými květy, žlutě kvetoucí „Yellow delaware“ či sněhově bílá „Blanche Poiteviné Supreme“.


V Číně je chryzantéma považována za symbol dlouhého a šťastného života, v Japonsku se dokonce stala znakem císařů a dostala se až na jejich pečeť.

V minulosti se pěstovala především venku na zahradách, v posledních deseti až patnáci letech se ale ve střední Evropě rozšířilo pěstování hrnkových chryzantém. Chryzantémy v květináči Kateřina Řehořová 27. Je úplně normální, když máte chryzantémy v květináči.


Mnozí lidé je takto nosí i na hroby. Pokud je po odkvetení chcete dát na zahradu, můžete tak udělat. Uchováte si je tak na další rok. Stačí, když rostlině odstřihnete jen květy.

Buď rostlinu v květináči umístíme do světlé vzdušné místnosti s dostatkem světla a omezíme zálivku. Ideální teplota je kolem 5ti °C. Pro pěstování v květináči je vhodný i kůrovo-rašelinový substrát doplněný o hnojení. V době nakvétání a kvetení přidáváme hnojivo v zálivce.


Budeme li si chtít založit chryzantémový záhon po vzoru BZ, učiníme tak příští rok po polovině května nebo v červnu. V opačném případě neváhejte využít naší nabídky interakce pomocí dotazů v poradně, diskuze či mnoha dalších dostupných komunikačních kanálů. Naše redakce je tu pro vás a denně rozšiřuje množství témat probíraných na Zahradacentrum. Tento rod se skládá z přibližně různých druhů trvalých květinových rostlin, které pocházejí z Asie a severovýchodní Evropy. V historii se jen těžko dopátráme toho, proč chryzantéma patří mezi nejčastěji kupované květiny na hrob.


Můžeme se opírat jen o květomluvu , kde je chryzantéma označována za symbol věčnosti. V Japonsku je chryzantéma symbolem císaře a císařské rodiny. Císařskou pečeť tvoří žlutooranžová chryzantéma s černými nebo červenými obrysy a pozadím.


Příkladem užití chryzantémy může být např. Císařská pečeť je také zobrazena na standartě císařské rodiny. Pokud jste dostali řezané chryzantémy v pugétu, než vložíte květinu do vody, odstraňte listy, které by mohly ve vodě uhnívat.


Viac informácií Tento a ďalšie piny nájdete na nástenke Záhrada používateľa Marta Staurovská.

V březnu vytáhnout, dát na větší teplo a začnou rašit. Druhý rok moc dobře nerostou, ale dají se nařízkovat. Venku, ani zasazené do záhonu většinou zimu nepřežijí.


Díky vyšlechtěným odrůdám je k dispozici v mnoha barvách a proto si ji můžete sladit s různými doplňky a ozdobnými tykvemi. Ať už chryzantému zakoupíte na podzim v květináči , nebo si ji pěstujete doma již od jara, je dobré vědět, jak s ní zacházet, aby vydržela co nejdéle. Popis: Podzimní chryzantéma vhodná do truhlíku či nádob. Foto ilustrační zatím nekvetou. Srovnání cen CHRYZANTÉMA V KVĚTINÁČI.


Nejlevnější e-shop Growshop Olomouc. Zboží za akční ceny, slevy. S podzimem přicházejí do zahrad klidné chryzantémy, na první pohled se může zdát, že jsou si vědomé samy sebe.


Jejich nitro je ale plné rozporů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky