pátek 22. září 2017

Šáchor střídavolistý

Je to bahenní rostlina, která může růst pouze v otevřených nádržích, kde listy mohou vyrůstat nad vodní hladinu. Od konce léta do podzimu se na koncích stonků objevují okolíky , které jsou složené z malých, světle žlutohnědých klásků. Pokud rozkvete, vytváří klasovitá květenství s plodem – nažkou.


Cyperaceae – šáchorovité. Množení Množit šáchor je možné dělením rostlin, kdy se rostlinka opatrně rozdělí a každá se zvlášť zasadí.

Další možností je odříznutí. Deštníková rostlina, jedná se o oblíbenou pokojovou rostlinu vhodnou k sadbě v květináči. Dosahuje výšky až kolem cm.


Vyžaduje velmi častou zálivku. Jaké pokojové rostliny se hodí do koupelny? I koupelnu mohou zdobit pokojové květiny, ovšem podmínky v koupelnách jsou zcela specifické a jen některým druhům se zde může dařit.


Není to však tráva obyčejná.

V místnosti umí čistit vzduch a díky tomu, že se musí vydatně zalévat a rosit, vám ho zároveň i zvlhčí. Se šáchorem navíc domů dostanete kousek rychle rostoucí zeleně, která zklidňuje oči i mysl. Potřebuje vyšší vzdušnou vlhkost. Rostlina vyžaduje pravidelnou zálivku.


V balení je přibližně 3ks semen. Informujeme spotřebitele, kterým prodáváme výrobky nebo poskytujeme služby, že mají podle zákona č. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.


Rod šáchor je velmi bohatý, existuje na šest set druhů. Osiva a semínka) Hodnocení produktu:. Má pevné stonky a doroste až do výšky 1cm. Listy jsou úzké, svěže zelené, vyrůstají na konci stonků rozvětvené. Celá rostlina má hustý a vzpřímený růst.


Kvete od března do července nenápadnými klásky světle hnědých květů. Jedná se o vzrostlou rostlinu, jeho stonky dorůstají do velké výšky až metry. Oblíbíte si ho, protože rychle naroste a jeho roztřepené květy jsou pěkná a efektní dekorace.

Nabízím šáchor střídavolistý použitelný pro kočky na kousání jako kočičí tráva nebo jednoduše na ozdobu do bytu. Pokojová rostlina, trvalka, miluje teplo, světlo (lze i polostín) a hojně vody, ve které může i dlouhodobě stát aniž by jí to uškodilo. Jste-li v systému přihlášení, můžete k taxonu přidat jméno či synonymum v libovolném jazyce (a nebo tak navrhnout opravu jména chybného). BAZAR ROSTLIN has 28members. Nabízejte zde rostliny na prodej nebo na výměnu.


Je zde možnost nabízet také semena rostlin. Daruji zakořeněný šáchor střídavolistý. Dobrý den, prosím neprodává. Prodej akvarijních rybiček. Uživatel nepřihlášen položek v košíku cena celkem 0. Snáší i přímé sluneční paprsky, Snáší i přímé sluneční paprsky, ale potom ztrácí živou zelenou barvu.


Okurka setá salátová hybridní hadovka na záhon Burpless Tasty Green FSadbovače na výrobu zdravé sadby Kolíčky na roubování, univerzální na okurky. Popis: sc - svazek cévní, po - pokožka. Detail příčného řezu stonkem šáchoru.


Papyrus střídavolistý, známý také jako Šáchor nebo deštníková rostlina, je známou pokojovou rostlinou dorůstající se do výšky až 60-ti centimetrů. Balení obsahuje cca 3ks semen. Vynikne, stojí-li osamoceně v pobřežní zóně ať už stojaté nebo tekoucí vody.


Každého zaujme svým exotickým vzhledem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky