čtvrtek 21. září 2017

Rukola semínka

Semínka rukoly v bio kvalitě vhodné na klíčení. Mají velmi aromatickou chuť. Perfektně se hodí k přípravě salátů, dipů, pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem. Ostře aromatickou chuť klíčků rukoly využijete především při přípravě masa, zeleniny, ale také salátů nebo polévek. Rukola - semínka rokety seté.


Původ a pěstování rukoly.

Má-li rostlinka dobrou péči (zálivku a mírné teplo), může na vatovém základu obrážet až šest týdnů. Pro tento druh pěstování se hodí druh rukola planá (Diplotaxis tenuifolia). Semena rukoly - Eruca sativa - rukola je listová zelenina, která zažívá v poslední době velký boom. Moderní listová zelenina rucola. Je to rostlina Středomoří.


Roketou setou (kterou máme také v nabídce). Jedná se o dvě odlišné rostliny, s odlišnou chutí. Setkáme se s ní v salátech, na bagetách či v pomazánkách.

Je plná vitamínlů a jednoduchá na pěstování. Všechny rostliny z této čeledi jsou zdrojem isothiokyanátů , které mají antikancerogenní účinky , konzumací brukvovitých rostlin tedy chráníme tělo před rakovinou. Semínko je velice malé, kulatého tvaru a hnědé barvy.


Chutí připomíná divokou roketu. Hodí se na přípravu salátů či na chleba s máslem. Sice se názvy běžně zaměňují, ale rukola není roketa.


Oba druhy sice patří do čeledi brukvovitých , tedy mezi řeřichu, ředkvičky a kedlubny, ale nejsou totožné. Syrové klíčky jsou navíc výživovým pokladem, který budete mít po ruce kdykoli. V posledních letech slaví tato malá peprná rostlinka svůj návrat a těší se o to větší oblibě.


Její obchodní název, pod kterým semínka můžete zakoupit, je roketa setá, i když podle odborníků roketa není rukola. Listy rukoly (ale ještě víc odvar z jejího kořene) působí proti nadýmání. Pro vysoký obsah kyseliny listové, minerálních látek, beta-karotenu a jiných vitaminů je doporučována do jídelníčku těhotné ženy.


Stačí si koupit její semínka a zasadit je, například i na balkoně. Pak už si z ní už jen budete “uždibovat”. Zajišťuje optimální vlhkost, na pohled je moc hezká a vyklíčená semínka jí velmi sluší.


Můžete je přidat do salátů, polévek nebo pomazánek a výborně poslouží také jako příloha. Lze je tepelně upravovat, ztrácejí tak ovšem část své výživné hodnoty. Při procesu klíčení začnou v semenech probíhat metabolické děje, které aktivují enzymy a obsah prospěšných látek v nich až několikanásobně vzroste.

Klíčky rukoly čistí organizmus od toxických látek, posilují imunitní systém, zlepšují krevní oběh a působí antibakteriálně a jako prevence proti rakovinovým nádorům. První sběr rukolových lístků můžete uskutečnit již po dnech po zasazení. Rozmezí prvního sběru se pohybuje od dnů až do týdnů po vysázení. U rukoly sbírejte (otrhávejte) její lístky. Geprüfte Premium Qualität.


Direkt beim Hersteller bestellen. Nechte si doma vyklíčit její semínka a poznejte aromatickou chuť čerstvých výhonků, která vynikne především ve studené kuchyni. Rita Galchusová – Domácí klíčky.


Pískavice řecké seno semínka bio. Klíčky semen rukoly jsou bohaté na látky potřebné pro náš organismus. Výhonky jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů. RUKOLA – semena na klíčky 10g Kč s DPH Vláknina a mastná kyselina omega-obsažené v rukole stimulují chuť k jídlu, pomáhají k trávení, čistí tělo od toxinů, posilují imunitní systém, pomáhají ke zlepšení krevního oběhu a mají antibakteriální vliv na tělo a pomáhají v boji proti rakovině.


Její semínka jsou sice obtížně k sehnání, avšak sehnat trs rukoly. Krémové italské risotto se sušenými rajčaty. Rostlina pochází z Itálie a vyznačuje se nejen vysokým obsahem vitamínů, výraznou chutí a tmavě zelenými listy.


Va balíčku najdete přibližně 1ks semen.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky