čtvrtek 28. září 2017

Roubování melounů

This feature is not available right now. Roubování provádíme ve fázi, kdy má meloun první pravý lístek. Podnož seřízneme šikmým řezem tak, abychom tykvi nechali pouze jeden děložní lístek a aby nemohly na rostlině vyrůstat pravé lístky.


Po roubování rostliny pomlžte rostřikovačem, zvýšíte tak vzdušnou vlhkost. Umístěte je na světlé místo pod mikrotenový sáček, pozor však na prudké jarní slunce! Mohlo by se stát, že se roubovanci uvaří. Díky roubování na velmi bujně rostoucí a silnou podnož, dorůstají rostliny do opravdu úctyhodné plochy.


Ideální poloha je na rovině a celodenně osluněná, stinné studené místo je zcela nevhodné. Prudký svah je taky zcela nevhodný, dozrávající plody se vlastní vahou trhají z výhonů. Dohnat meloun, který se kutálí ze svahu, není tak jednoduché. Letos nebudu ve větší míře pěstovat melouny ve skleníku a foliáku tak jako v předchozích letech, a tyto prostory vymezím více paprikám, které naopak přesunu z venku pod sklo nebo folii. Tyčinky na roubování - Plastové tyčinky z inertního materiálu, které spojují kořenovou část podnože a nadzemní část roubované rostliny.


Jako podnože jsem použil Sprinter, něco málo pak Atlas, který byl však již prošlý a strašně dlouho klíčil. Nabízíme vám podnože, klipsy i další pomůcky pro roubování. Najdete zde klipsy pro klasický způsob roubování okurek a melounů.


Při pěstování melounů můžeme použít černou netkanou textilii, která kumuluje teplo. Melouny můžeme samozřejmě pěstovat ve skleníku. Pozemek by měl být na slunném místě, nejlépe orientovaný na jih. Půda by měla být bohatá na živiny, základem je kompost nebo uzrálý hnůj.


Fairy lights, for instance, are good lights to utilize in a garden. So what if you don’t have a backyard to create a fairy garden, you always have the option to. Tykev k roubování melounů a okurek.


Roubováním se sníží pěstitelské nároky na rostliny, zvětší se výnos a zabrání nebo omezí výskyt houbových chorob. Odrůda firmy Semo Sprinter F1se vyznačuje výbornou afinitou. No jo, tak jak to jinak ale mohu použít? Když jsem já tenkrát hledala nějaké podrobné informace ohledně roubování melounů , trvalo. Má výbornou afinitu s většinou pěstovaných odrůd.


Tykvím se nejlépe daří na středně těžkých, humózních půdách, dostatečně zásobených živinami. Na roubování je dobré použít roubovací tyčinky a těmi podnož se sazenicí spojit. Péče až do sklizně Na záhon, kde budou melouny růst, je dobré položit černou fólii, ta přitahuje sluneční paprsky, zabraňuje odpařování vody a snižuje růst plevele. Prvním důvodem je snížení výskytu některých houbových chorob, které pěstitele melounů sužovali.


Semena melounů si udržují klíčivost po mnoho let Do horších podmínek lze doporučit roubování melounů. To znamená, že po nějaké době výsevu semen vybrané odrůdy vysejete i semena podnoží – konkrétní doba jejich výsevu se mírně liší (ve dnech) podle odrůdy. Sazenice neroubovaných melounů můžeme zasypat zeminou až po děložní lístky. U roubovaných melounů můžeme zasypat pouze podnož. Roub musí vyčnívat nad povrch, aby nezakořenil.


Kdybychom viděli, že i přesto roub vytváří kořínky, musíme je odstranit. Je vhodné použít k pěstování melounů černou netkanou textilii. Ta nám bude přitahovat sluneční paprsky a bude akumulovat teplo v půdě.


Po výsadbě je vhodné rostliny zalít.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky