čtvrtek 28. září 2017

Voda v bazénu

Zezelenal vám bazén, a přestože jste do něj nalili už litry bazénové chemie, stále nic nefunguje? Našli jsme účinné a jednoduché řešení a to pomocí oxidu chloričitého. Kalná a mléčná voda v bazénu - vločkovač většinou nestačí.


Chceme-li se zbavit kalné a mléčné vody v bazénu, musíme znát příčinu. Mezi hlavní příčiny patří zkažená voda v bazénu , nedostatečná filtrace a dezinfekce.

Druhou variantou mohou být problémy s tvrdostí vody a vysrážení minerálních látek. Savo Chlor Šok řasy zlikviduje, poté aplikujte Savo Vločkovač či Projasňovač, který pomůže filtračnímu systému odvést z vody všechny zbytky řas. V případě, že voda v bazénu změní svoji barvu a začíná se pomalu čistit, přidejte přípravek Azuro Flokul nebo Azuro Projasňovač.


Zelená voda v bazénu někdy překvapí i zkušenější provozovatele s víceletou bazénovou praxí. Poradíme co dělat když je zelená voda v bazénu. Problém mohou způsobit řasy v bazénu – klasický příznak kromě zabarvení vody jsou kluzké stěny bazénu.


Tvrdá železitá voda je naopak jasná, žluto zelená až hnědá. V horkých dnech se voda zkazí lehce.

Stačí odjet na dovolenou nebo nechat přes týden bazén u chalupy a po návratu může být voda úplně zakalená. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Co mléčnou vodu způsobuje? Důvody, proč se z vaší průzračné, čerstvě napuštěné vody stane nevábná, zakalená tekutina jsou v postatě 4. Aby voda v bazénu byla křišťálová. Počasí je vrtkavé, a tak se řada majitelů bazénů obává, aby v teplých dnech byla voda skutečně křišťálově.


Postup při potížích se zelenou vodou v bazénu. V každém případě ale poté, co se voda projasní, nalejte do vody Maskovač Tvrdosti podle obsahu vody v bazénu. H vody se může měnit v závislosti na zatížení, srážkách a použité dezinfekci a při zvýšení by se jev mohl opakovat. Maskovač tvrdosti zabrání mléčnému zákalu do doby, než napustíte novou vodu.


Okyselenou vodu vraťte přípravkem pH plus do neutrálního pásma na 7-4. V těchto případech se ve vodě začnou tvořit řasy, které pokryjí stěny a dno bazénu a při delším výskytu se pak řasy vznášejí ve vodě. Ta je důsledkem toho, že je voda zelená, kalná, neprůzračná. Zde je postup na odstranění: Zkontrolujte příslušným testerem hodnotu pH, aby byla v rozmezí - 4. Voda v bazénu by nám měla přinášet radost, relaxaci a odpočinek.


O problémech s vysokou koncentrací chloru, špatným pH, následným svědění očí a pokožky a zdravotních problémech bychom mohli napsat další článek.

Proč slaná voda do bazénu. Působí příznivě na organismus - mořská sůl obsahuje mnoho hodnotných minerálů. Většina sladkovodních řas a. Voda je průzračná, čistá, po sejmutí platchty z bazenu je na dně a stěnách bazénu černá, jakoby “mastná” hmota, která téměř nejde dolů ani kartáčem. Zjistil jsem pouze vyšší Ph (cca 8) a proto jsem použil chemii (Ph minus). Děkuji za radu, jak “mastnotu” odstranit.


Teplé počasí snad už konečně vydrží dlouhodobě, což je pro majitele rodinných domů se zahradou ideální zpráva. A pro majitele zahra na kterých je. Péče o ni přitom nemusí zabrat víc než minut týdne.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky