čtvrtek 28. září 2017

Granátové jablko pěstování

Uvnitř tvrdé červené slupky najdete osvěžující, růžově průsvitnou a silně vonící. Pokud chceme granátové jablko pěstovat, měli bychom vědět, že špatně snáší teplotu už kolem -10°C. Abyste se propracovali k červené šťavnaté dužině, kterou jsou obaleny stovky semen ukrytých pod tvrdou slupkou, vyžaduje to trochu námahy.


Za svou trpělivost budete odměněni nejen vynikající chutí tohoto ovoce, ale i velkým množstvím látek, které prospějí vašemu zdraví. Gréci v ňom videli symbol plodnosti, lásky a šťastia, hádzali ich pod nohy novomanželom, aby im zaistili plodný a šťastný život. Vďaka klimatickým zmenám sa dá pestovať aj u nás.

Má velmi lahodnou sladkokyselou chuť a příjemně voní. Pod tlustou, tvrdou slupkou je šest až dvanáct pouzder, v nichž se ve sladkém červeném, bílém či růžovém rosolovitém míšku nachází semena. Rovnako aj ako punicagranatum (z lat.). Isté zdroje tvrdia, že dokonca aj pól roka! V létě můžeme granátovník pěstovat jako nádobovou rostlinu na terase či balkonu.


Jak pěstovat granátové jablko. Od jara do podzimu vyžaduje světlé st. Zakrslá forma vhodná pro pěstování v květináčích nebo jako bonsai v misce.

Grán znamená latinsky zrnko. Používá se jako váhová jednotka pro drahé kovy. Punica granatum ) - Marhaník granátový - vytváří velice pěkný keřík, bohatě kvete a plodí.


Kvete od května až do září. Vhodný na balkony a terasy. Půdorysně je rozdělena na šestnáct čtverců, které v minulosti sloužily k pěstování bylin, ovšem po válce byly v souvislosti s uzavřením zdejší lékárny zatravněny.


Do Európy sa teda dostalo pred niekoľkými stovkami rokov. Co granátové jablko obsahuje. Slupka granátového jablka má vysoký obsah kyseliny taninové, které mají stavěcí účinek.


Vypestovať granátové jablko s jadierkami si môžete aj sami doma a ochutnávať ho potom podľa ľubovôle. This feature is not available right now. Kromě toho, že dostatečně nízkokalorické (kcal na 1gramů), zlepšuje metabolismus, vylučuje toxiny a zlepšuje trávení. Je zdravé a má pozitivní účinky na.


Dorůstá zde i do výšky až metrů, ale u nás to tolik nebude, obzláště při pěstování v nádobě. Existuje i zakrslá forma s hustějším kompaktním růstem a malými plody. Napomáhá tomu právě vysoké pokojová teplota a nedostatek světla. Tato subtropická rostlina vytváří keřík nebo stromek.


Pochází ze Střední a Malé Asie, ale dostala se již do celé jižní Evropy.

Zakrslé granátové jablíčko je u nás velmi oblíbená rostlina. Má keřovitý růst, husté větvení, lístky jsou drobné, řapíkaté, lesklé na horní straně, kopinaté. Plody jsou bobule, malé, nakyslé, jedlé. Príčinou nebola len lahodná chuť, ale aj veľké množstvo semien ako symbol plodnosti, úspechov, dobrých skutkov a iných pre ľudské spoločenstvo dôležitých faktov.


Dužnina je intenzivně tmavě červená, sladká, velmi šťavnatá. Granátovník je opadavý keř. Snese mráz do -5°C, doporučujeme tedy jej pěstovat jako přenosnou rostlinu.


Nana - granátové jablko zakrslé. Dobře se tvaruje a proti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky