čtvrtek 21. září 2017

Rostliny proti komárům

Schau Dir Angebote von ‪Proti‬ auf eBay an. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Pravděpodobně víte, že komáři nemají rádi osvěžující a lahodnou vůni máty, ale opakování je matka moudrosti. Nikdo přesně neví, proč zrovna máta je tou pravou proti útoku komárů, ale hlavně, že funguje jako odpuzovač. Když si budete navíc mátu třít o kůži, máte hotový přírodní repelent. Nemusíte utrácet peníze v obchodě. Letos jsem si zakoupila muškát, který má svou vůní odpuzovat komáry.


Bohužel jsem zatím neměla příležitost jeho účinky vyzkoušet. Málokdo však ví, že může fungovat jako přírodní repelent proti komárům.

Výše uvedené rostliny můžete sázet kolem záhonů, chodníků či k místu, na kterém rádi sedáváte. Jejich aromatické účinky umocníte také tím, že jimi osadíte truhlíky či květináče. A budou-li závěsné, tím líp. Komáři jsou neodbytný hmyz, alespoň tak vytvoříte dokonale „repelentní zónu“. Navíc přítomnost bylinek oceníte třeba i při grilování, protože je při dochucování pokrmů budete mít kdykoli při ruce.


Věděli jste, že existují rostliny , s jejichž pomocí se můžete zbavit obtížných komárů? Tyto rostliny mají povětšinou aroma, které komárům příliš. Rostliny proti komárům Domácí recepty proti komárům Delší dny, teplejší noci, grilování, večerní procházky, festivaly, dovolené či odpočinek v zahradě, to jsou příjemné činnosti, které však během letních měsíců provází otravný hmyz, především komáry. Většina lidí řeší otravné komáry pomocí chemických odpuzovačů a různých jedů, které nejsou levné a jsou mnohdy jedovaté i pro náš organismus.


Použít rostliny k odpuzování komárů je velmi chytré řešení. Repelenty voní příliš pronikavě a navíc je nemusíte mít vždy po ruce. Například taková levandule je typickým příkladem. Abyste dosáhli maximálních výhod těchto rostlin je nutné ve většině případů listy rozdrtit a třít o kůži.


Jejich esenci můžete použít taktéž do vlastnoručně vyrobených sprejů. Achillea millefolium Na tuto rostlinu jsem si vzpoměl protože jsme nyní tden trávili u rybníka kde byla louka s touto řekl bych přemnoženou rostlinou. Proti komárům může být úspěšná řada zbraní.

Stále častěji saháme po těch… Stále častěji saháme po těch… Bzučí, štípou a spolehlivě otráví večerní posezení na balkoně nebo terase. Jak zůstat fit, i když byste měli sedět celou pracovní dobu? Tento repelent by přitom neměl účinkovat jen proti komárům, ale také proti klíšťatům! Hřebíček a další druhy koření. Koření používáme dennodenně.


Jenže některé druhy se nemusí používat jen jako kuchyňská ingredience, ale mohou se stát přírodním repelentem proti komárům. V tomto ohledu můžete využít např. Biolit je elektrický odprařovač proti komárům. Výborná ochrana proti štípancům.


Rostliny jako přírodní repelenty proti komárům a klíšťatům Příroda sama se umí proti některému druhu hmyzu bránit. Existuje až čeledí rostlin, které obsahují látky s repelentním účinkem. Květinová směs proti komárům.


Tato směs je speciální v tom, že vůně těchto květin odpuzuje komáry. Díky své pestrobarevnosti ji můžeme pěstovat na záhonech nebo i na balkónech.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky