čtvrtek 21. září 2017

Amarylis pěstování

Jetzt kaufen bei Gärtner Pötschke! Riesiges Angebot bei Pötschke. Tulpen Narzissen Krokus Hyazinth. Do listopadu jsem ho nechala na balkóně, dodávala hnojením živiny.


Hnojení i zálivku jsem omezovala, dokud listy tzv. Cibuli vysazujeme do květináče, který volíme jen o něco větší, než je průměr cibule.

Amarylis belladonna Autor: Archiv ireceptar. Je jedno, z jakého bude materiálu. Pěstování amarilisu není náročné ani složité.


Musíte mu jen věnovat čas, péči a amarlis se vám odvděčí. Amarilis pochází z Jižní Ameriky. Hladká strukturovaná zeleň narůstá na začátku léta, poté zmizí. V srpnu nebo září se stonky květů.


Amaryllis má opravdu ohromné velké květy.

Pokud se chcete o své milované rostliny postarat tak, aby se vám později odvděčily krásnými květy, měli byste je nejprve spolehlivě rozeznat. Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas. Dobrý den mám doma amarylis zatím mi rostou jenom listy zadní kvet.


Můžete mi poradit co s tím děkuji za odpověď. Květní stonek amarylisu je plný x hvězdník má květní stonek dutý. Květenství amarylisu může mít až – květů o průměru cca centimetrů x květenství hvězdníku tvoří – květů s průměrem kolem patnácti centimetrů. Rostliny poté zhruba na deset týdnů necháme v suchu , dobré je je umístit do chladnější místnosti (s teplotou kolem °C). Rostlině však začíná nové období, kdy se potřebuje slunit.


Dejte ji proto na slunce a vyhněte se průvanu a studenému vzduchu v noci. Lidé si je obvykle pletou pro podobný vzhled honosných květů a dlouhé stonky vyrůstající z cibule. Krásné výrazné květy na silném stvolu. Chcete-li na zahradě opravdu pestrobarevné květy, které budou vypadat moc hezky, pak je tato. Ta je vyrobena mícháním.


Hvězdník a jeho pěstování. Návod a rady na pěstování hvězdníku najdete zde. Počátky pěstování tak jsou bezproblémové.

S postupem času, však je nutné o rostlinku pečovat. Tehdy se Vám na mysl vkrade otázka: Jak pěstovat amarylis ? Není to nijak složitý úkol. Důležité je myslet na dostatek světla a tepla.


Je to rostlinka milující teplo, protože původem pochází z tropického prostředí. Tato cibulovitá rostlina je pěstována především pro své krásné květy, které mají trychtýřovitý tvar. Rostou na dlouhém stonku po - v bílé. Tato okrasná cibulovina, která kvete čistě růžovými květy, bývá kvůli jisté podobnosti květů zaměňována za tolik oblíbený hvězdník.


Stačí zasadit její cibuli v období od prosince do února do vhodného květináče vyplněného kvalitní zeminou smíchanou s pískem , a vybrat pro ni světlé místo. Přes léto i teď ho trochu zalévám, je na chodbě na. Cibule se vysazují tak, aby byly z jedné poloviny až dvou třetin nad povrchem substrátu. Výběr substrátu je pro zdárný růst velmi důležitý. Nádherně kvetoucí hvězdníky jsou chloubou každého pěstitele.


Potřebují však specifické podmínky a prevenci proti chorobám, jako je červená spála.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky