pondělí 25. září 2017

Česnekovník čínský

Tato zajímavá rostlina pochází z Číny, kde se považuje za léčivku. U nás je také česnekovník pěstován, ale spíš jako zelenina nebo koření. Známý je však i pod názvem čínský cedr.


Kdo má česnekovník ve své zahradě jistě zažívá kulinářský zážitek s každou sklizní. Název rostlina získala především pro česnekové aroma svých větviček.

Toona sinensis - prodej kvalitních semen keřů - osiva-semena. Při představě česnekovníku leckoho napadne, že se bude jednat o strom česneku. Není tomu tak, česnekovník se této rostlině říká jen proto, že jeho větvičky mají lehké aroma po česneku. Je atraktivní především pro barvy.


Indii často vysazován jako pouliční strom. Výška v dospělosti se odhaduje na cca 8-metrů, ale většinou se stříhá, aby každý rok vytvořil co nejvíce mladých výhonů s novými, jasně vybarvenými listy. Dekorativní nízký strom nebo vícekmenný keř.


Své jméno dostal podle listů, které po rozemnutí mají kořeněné aroma.

Kvete poměrně nevýrazně, bíle, v první části léta. V mládí je třeba česnekovník chránit před mrazem, starší rostliny jsou již odolné vůči našim zimám. Rostliny lze celkem snadno udržovat řezem. Velmi rychle roste a není náročný na stanoviště ani druh půdy. Jak vypěstovat česnekovník ze semínek?


Před výsevem je nutná tzv. Fotogalerie Encyklopedie rostlin Fórum Fotogalerie DF Zahradní obchody. Toona) je rod rostlin z čeledi zederachovité (Meliaceae).


Zahrnuje druhů opadavých nebo poloopadavých stromů se zpeřenými střídavými listy a drobnými květy v bohatých květenstvích. Flamingo je komerčně úspěšná odrůda česnekovníku s nádherně vybarvenými mladými listy. Zejména proti modrému nebi jsou až kýčovitým bodem zájmu. Tuto rostlinu můžete zakoupit v následujících zahradnictví a e-shopech: V současné době neevidujeme žádné zahradnictví, ve kterém byste mohli tuto.


V plánu výsadeb jsou se svými druhy nejpočetněji zastoupeny duby. Kromě tradičního dubu zimního můžeme jmenovat například dub bílý, kaštanolistý, velkoplodý, černý, bahenní či mexický. Výsadby doplní i vzácnější druhy jako například tupela lesní, ořechovec vejčitý, česnekovník čínský nebo tisovec dvouřadý.


Jedná se opadavý keř dorůstající do výšky 4-6m.

Semena se používají jako náhražka pepře, dozrávají na přelomu října a listopadu. Odkazy na odborné recenze. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny krytosemenné třída Rosopsida - vyšší dvouděložné rostliny řád Sapindales - mýdelníkotvaré čeleď Meliaceae - zederachovité p. Cedrela sinensis (Česnekovník čínský): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej. Cedrela (Česnekovník): popis, kultivary, návody na pěstování a množení a prodej.


Autoplay When autoplay is enable a suggested video will automatically play next. Bohužel se nám nepodařilo najít produkt drmek čínský. Andělika čínská (Děhel) – bylinná tinktura.


Tinktura (extrakt) z plodu drmku (mnišský pepř). Tato krásná bylinka ale je tak trošku. Vitex altissima, drmek, 0.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky