čtvrtek 21. dubna 2016

Péče o banánovník

Pokud chcete trochu exotiky do svého domova, pořiďte si banánovník (musa acuminata). Ač se jedná o tropickou rostlinu, péče o něj není. Jestliže se jedná o dospělé rostliny postačí, když ji přesadíme jednou za dva až tři roky. Péče o banánovník není náročná.


Kořenový systém je sice poměrně velký a potřebuje dostatek prostoru, ale v kratším intervalu přesazování by rostlina neměla možnost dostatečně zakořenit.

Správná péče o pokojové rostliny Dům. Mnoho rostlin, které zdobí naše domovy exotickými květy a krásnými barvami, pochází původně z tropických či. Ačkoli banánovník připomíná strom, je ve skutečnosti obří bylinou. Sladké banány jsou milovaným ovocem, plody některých odrůd se používají i jako. Markéta Hubáčková Jsem maminka dvou dětí – školačky a předškoláka, se kterými ráda podnikám výlety do přírody i za kulturou.


Rod banánovníků sice zahrnuje velké množství jednotlivých druhů a odrů ale k pěstování v bytech se jich hodí jen několik. Banánovník je velmi zajímavá exotická rostlina. Jedná se o druhy s nízkým vzrůstem.

Banány ohrožuje nejméně nemocí. Málokteré ovoce se musí potýkat s tolika problémy jako banány. Sice se v souvislosti s nimi nejčastěji mluví o panamské nemoci, ve skuteč. Odřezávejte jen zaschlé listy, zdravé pouze pro potřebu snížení výšky.


Je na trošku tmavějším místě a každého půl roku kolem něj vyrostě pět nový banánků. Je tu pro vás a hlavně o vás! O vašich vlastních receptech, pěstitelských, chovatelských, loveckých i sběratelských úspěších. Co banánovník potřebuje. Pro docílení časného kvetení pěstujeme roubované nebo řízkované rostliny, které již plodily.


Semenáče kvetou a plodí až po 15–letech. Spolu s bambusem se dělí o prvenství pro nejmohutnější bylinu. Sekání trávníku: Na jaře už posekáme trávník, když je tráva dostatečně silná, každý týden. Obvykle to bývá v dubnu,.


V letním období, pokud je. Rybíz a angrešt – vysazování a péče — Polopatě, Kde se bude nejlépe dařit rybízu a kde dobře poroste angrešt. Také psům, kteří mají převislá spodní víčka, jako je baset či boxer, je nutné denně odstraňovat oční sekret.


Stanoviště pro banánovník volte maximálně osvětlené, vzdušné (stěsnaný banánovník není určitě vrcholem elegance) a takové, aby v zimě, pokud možno, rostlina nestála přímo u zdroje sálavého tepla.

Jak doma pěstovat banánovník. Pokud jste si až dosud mysleli, že banánovník je strom, respektive palma, tak vás asi zklameme. Je to nejpopulárnější mrazuvzdorný banánovník , který je pěstován po celé Evropě včetně severských států.


Jeho mrazuvzdorní bratranci při troše péče přežijí i naše mrazy, takže je bez problémů můžete nechat v půdě v zahradě celý rok. Díky umístění na přímém slunci. V dnešním článku Vám poradíme, jak pečovat o pokojové rostliny pocházející z tropů v zimním období.


V létě miluje letnění, k přezimování naopak potřebuje poměrně nízké teploty. Obsahují řadu vitamínů a minerálních látek, o kterých bylo zmíněno již na začátku, ale především také kyselinu listovou, kterou užívají těhotné ženy na začátku prvního trimestru jako prevence vrozených vývojových vad nervového systému plodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky