čtvrtek 28. dubna 2016

Parožnatka pěstování

Tato neobvyklá kapradina působí velice impozantně a málokdo by ji také za kapradinu pokládal. Listy mohou připomínat sobí paroží. Tato velmi neobvyklá kapradina působí velmi dominantně. Dekorativní listy se nazývají také ferilní.


Pokud máte v koupelně okno, které propouští dostatek světla, parožnatka ji patřičně zkrášlí.

Platycerium má dva druhy listů. Parožnatka bývá často k vidění ve sklenících nebo botanických zahradách. Nejčastěji ji najdete zavěšenou u stropu nebo usazenou na vysokých kmenech stromů.


Nekvete ani neoslní hustou zelení větví. Tím skutečně zajímavým prvkem jsou nevšedně tvarované listy. Hnojení a substrát Rostlinu pravidelně 1x za dní hnojíme speciálním, nejlépe tekutým hnojivem pro kapradiny.


Každá kokedama parožnatka je ručně vyrobená a každý kus je originál.

Rostlinný materiál je také značně variabilní, tak je třeba počítat s tím, že každá kokedama je trochu jiná a neexistují dvě stejně vypadající, foto je tedy ilustrační. I když literatura uvádí, že pěstování této rostliny je vhodnější pro zkušenější pěstitele, vy to určitě zvládnete také. Asi nejefektivněji ji lze pěstovat v závěsné nádobě, kdy listy tvarem připomínající parohy (odtud název) převisají dolů. Zálivku je lepší provádět tak, že se květináč s rostlinou postaví přímo do nádoby s vodou. Její kořeny nesmí nikdy vyschnout.


Voda na zálivku musí být dobře odstátá, o pokojové teplotě a ne tvrdá. Na mírnou zálivku použijte radši vlažnou odstátou vodu a zajistit vyšší vzdušnou vlhkost zvlášť v bytě s ústředním topením. Jakmile přeschne, už se obvykle nevzpamatuje a uhyne. Je to zároveň jediný druh, který z tropů přesahuje do subtropů, nejjižnější populace krátkodobě snesou i teploty jen mírně nad bodem mrazu.


Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s. Svěží zeleň oblíbených druhů pokojových kapradin osvěží a zjemní interiér tak, jako to dokáže málokterá pokojová rostlina. Po celý rok teplotu až stupňů, noční teplota může klesnout k stupňům. Umístěte tuto rostlinu, která miluje stín, na stíněné místo a. Pěstování Parožnatce se nejlépe daří na kusu kůry nebo na epifytních kmenech.


Je ji možné pěstovat v květináči na okně nebo ji zavěsit v ozdobném košíčku ze stropu.

Co říkají ostatní Image Source Even though it may appear small and insignificant, styling your front porch may considerably raise the worth of your dwelling. V létě bohatě zaléváme, v zimě méně. Kořenový obal necháme vždy mírně vyschnout mezi jednotlivými zálivkami. Vyžaduje vysokou vlhkost, proto denně rostlinu rosíme. Hnojíme 1x za měsíc, nejvhodnějším hnojivem je roztok z kravince.


Ty pomáhají rostlině svádět vodu a živiny ke kořenovému systému. Daří se jí v polostínu až stínu a ideální je zavěsit ji, aby listy, které mohou dosáhnout až metrové délky, mohly viset volně dolů. Roste v Africe, Asii a Austrálii.


S ohledem na epifytní způsob života jsou vhodné k pěstování v závěsných květináčích. Má dva druhy výrazně odlišných listů, a to sterilní. Kokedama parožnatka je velmi zajímavá pokojová rostlina. Kokedamy jsou závěsné rostliny v kulatém mechovém balu, tento způsob pěstování pochází z Japonska. Jde o jednu z největších, nejkrásnějších a nejzvláštnějších kapradin.


Ve své domovině, v dešťových pralesích sedí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky