úterý 26. dubna 2016

Ochrana proti mšicím

Proti mšicím (popis viz dole) je možné se bránit ekologickými prostředky na ochranu rostlin, bez použití chemie. Použijte například Natura Rock Effect. I když je vychlazená místnost v létě velice příjemným útočištěm, způsobuje klimatizace vážné zdravotní problémy způsobené extrémně nízkou nastavenou teplotou nebo nedostatečným čištěním.


Přitom zdravějších způsobů, jak v létě z veder nezešílet, je nespočet – od. Proti mšicím a molici skleníkové, obaleči hrachovému a padlí angreštovému lze použít postřik rostlin mýdlovou vodu – na dílů vody jeden díl mazlavého mýdla.

Prodávány jsou i rovněž účinné prostředky založené na bázi řepkového oleje. Z řepkového oleje, případně s kapkou olejnatého lecitinu, a vody si můžete podobný postřik připravit i sami. Mšice škodí na listech, plodech i větvích stromů, ovocných rostlin, pokojových rostlin a zeleniny.


Jaký přípravek proti mšicím zvolit? Preventivní a biologická ochrana proti mšicím Slunéčko sedmitečné je nejznámější nepřítel a požírač mšic v přírodě. Ve specialozavané firmě Biocont lze zakoupit parazitické vosičky Aphidius colemani.


Zpravidla postačí jedna aplikace.

Působí systémově a translaminárně, jako kontaktní a žaludeční jed ve velmi nízkých dávkách, má rychlé iniciální počáteční působení v porostu, dlouhodobý reziduální účinek proti všemvývojovým stadiím škůdců. Mezi nejčastěji používané Insekticidy, které naleznete také v našem obchodě, jsou především postřiky proti mandelince bramborové, proti mšicím. Vyhledávané jsou také granule proti slimákům, které též naleznete v naší nabídce. Základem úrody je včasná ochrana , proveďte postřik proti přezimujícím škůdcům Pryč jsou ty časy, kdy se na našich zahradách prováděl zimní postřik proti chorobám a škůdců.


Dnešní metody ochrany jsou založené na dlouholetých výzkumech a nejmodernějších ochranných způsobech. Parazitická vosička proti mšicím. Růže proti mšicím spolehlivě ochráníme vysetím levandule, některé rostliny vysetím aksamitníků (afrikánů). Co způsobují mšice Mšice zapříčiňují vznik hálek, zpomalení růstu rostlin, přenos různých virových chorob, jakými je například kadeřavost brambor, svinutka, mozaika a žloutenka řepy, okurek či květáku a dalších, i na okrasných rostlinách. Ochrana pro škůdcům a plísním Vašich rostlinek.


Rádi bychom tuto kategorii rozšířili o Vaše oblíbené produkty proto prosím, pokud máte nějaké ověřené přípravky proti škůdcům a plísním, dejte nám vědět a rádi je zařadíme do nabídky pokud to bude možné. Návod na tabákový výluh proti mšicím 150g tabáku rozmícháme ve litrech vody, za občasného míchání vaříme pod pokličkou nejméně hodinu. Po uvaření nám zbyde zhruba litru tmavě hnědé zapáchající tekutiny, kterou přecedíme přes jemné sítko (punčochu, gázu, prostěradlo). Postřik proti mšicím bez ochrané lhůty. K cílenému boji proti savým a žravým škůdcům - mšice, svilušky, molice atd.


Přípravky na prevenci před škůdci a ochranu rostlin.

Vhodný pro ovocné stromy. Popis: Spidermite Conrol je roztok k vyhubení roztočů, svilušek a proti savému hmyzu. Organický - 1 bezpečné - 1 efektivní. Jedná se o účinnou ochranu Vašich rostlin před škudci. Mospilan je systémově účinný insekticid ve formě rozpustného prášku.


Je určený k postřiku proti škůdcům rostlin. Ošetřovat při prvním výskytu. BIOOL proti škůdcům - 2ml - Zdravá zahrada. Mospilan sp ochrana proti mšicím , molicím - hnojivo - x g. Bioton proti houbovým chorobám - 2ml.


Substral Careo Ultra - postřik proti šk. Biologická ochrana proti mšicím Proti mšicím existují různé chemické postřiky. Princip spočívá ve využití přirozených nepřátel škůdců: dravého nebo parazitujícího hmyzu, případně choroboplodných organizmů.


Neudosan je ochranným přípravkem určeným k ochraně okrasných rostlin, ovocných dřevin a všech druhů zeleniny proti mšicím , molicím i sviluškám. Balení 2ml postačí až na 1l postřiku. Likviduje mšice, molice, svilušky a další hmyzí škůdce. Každým dnem bude třeba zazimovat letněné rostliny.


A před stěhováním do domu je třeba je ošetřit proti škůdcům. Pomoci nám může příroda nebo přípravky vyrobené čistě z přírodních surovin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky