pondělí 25. dubna 2016

Nenáročné pokojové rostliny

Pokojovky umí nejen zvelebit náš domov, ale také pročistit vzduch a zlepšit naši náladu. Bojíte se, že u vás doma rostlinky nevydrží, protože je. Nenáročné pokojové rostliny Martina Nejedlá 9. Inspirativní článek, já bych snad ještě dodala například Šplhovnici (epipremnum), kterou doma mám a je super, jednak je krásná a druhak opravdu nenáročná.


Pořiďte si rostliny, které jsou nenáročné ať už na světlo či na zálivku a váš domov se zazelená.

Máte pocit, že nejste zrovna ti nejlepší pěstitelé, a přesto byste chtěli mít doma příjemné zelené zpestření interiéru. Pokojové rostliny oživí a prosvětlí každý příbytek. I když se u vás doma rostlinám moc nedaří, je možné vsadit na nenáročné pokojové rostliny.


Pokud jsou okna domu či bytu situována na východní stranu, zvolte pokojové rostliny s nízkými nároky na sluneční světlo. Nedostatek světla v interiéru pro některé rostliny není problém, ba naopak – nejlépe se jim bude dařit ve stínu či polostínu. Potěšte se pohledem na nenáročné pokojovky, přečtěte si, jak o ně pečovat, když jsou napadeny škůdci.


Druhů pokojových květin a rostlin je celá řada, ale přiznejme si, kdo má v dnešním uspěchaném světě čas nebo občas zapomene zalít, orosit nebo.

S tím, kam ji umístit, si nemusíte dělat hlavu. Považujete rostliny a květiny v bytě za příjemné zpestření interiéru, zároveň o sobě ale víte, že nestíháte pravidelnou zálivku? V současné době žijeme všichni dost zrychleně.


Máme spoustu povinností i koníčků. Mnohdy nemáme čas ani sílu se o rostliny starat. Patří mezi pokojové rostliny okrasné listem. Vzorované listy mohou být nažloutlé, narůžovělé či do běla. Tahle pokojovka si potrpí na vlhkost vzduchu i půdy, nejraději má rosení.


Na druhou stranu ovšem nepotřebuje světlo. Sluneční paprsky jí mohou uškodit, hrozí vyblednutí a zmenšení listů. Některým lidem vyroste pod rukama cokoliv a mají přirozené nadání pro pěstování rostlin. Jiným chybí zkušenosti, nebo čas na péči o rostliny. Nákup bez rizika: dní na vrácení.


Vybrali jsme pro vás pár tipů na nejméně náročné pokojové rostliny. S pokojovými rostlinami se cítíme lépe, to není domněnka, ale vědecky ověřená skutečnost.

Rostliny čistí vzduch a zachytávají prach a další nečistoty. Zvyšují také vzdušnou vlhkost, zlepšují prostředí domova. Základním předpokladem ovšem je, že vaši péči přežijí. Mezi nenáročné pokojové květiny patří druhy, které mají nízké nároky na zálivku, hnojiva a vůbec jakoukoli péči. Ovšem i tyto druhy mohou mít.


Tyto rostliny mají rády teplé a suché prostředí, jsou tedy ideální pro panelové byty s velkými okny. Také jsou nenáročné na čas i péče, což bude vyhovovat zaměstnaným osobám, které chtějí mít doma alespoň kousek živé přírody. Díky svým zvláštním tvarům z nich můžeme sesadit netradiční bytovou dekoraci, jen pozor na výběr rostlin – sesazujeme květiny. Přinášíme vám tipy na pokojové rostliny , které nejsou náročné na péči. Tyto květiny jsou ideální jak pro začátečníky, tak pro pěstitele, kteří nemají tolik volného času.


Alcaplast je partner portálu Chytré bydlení. Specialista na koupelny a největší český výrobce sanitární techniky s celoevropským působením. Sleziník patří mezi nenáročné pokojové rostliny. Jeho zářivé, nedělené listy tvoří růžici.


Struktura listů působí dojmem kůže, jejich barva pak připomíná barvu čerstvého zeleného jablíčka (viz níže odkaz na fotografie této rostliny). Nové, nerozvinuté listy jsou dost křehké, neměli byste se jich tedy během několika dnů vůbec dotýkat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky