pondělí 25. dubna 2016

Patky pod pergolu

Schau Dir Angebote von ‪Pods‬ auf eBay an. Kostenloser Versand verfügbar. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche.

Alles finden, was Sie brauchen. Pro dřevostavby, kotvení do litého betonu i na hotové základové desky, pro pozednice a další stavební či tesařské projekty. Horní hrana patky by měla být cca 9-10cm pod úrovní pochozí hrany finální zámkové dlažby.


Překontrolujte výškové poměry mezi horními hranami pomocí vodováhy. Nemáte-li dostatečně dlouhou vodováhu, můžete si vypomoci dlouhým rovným prknem postaveným na kant. Pokud jako kotvy použijeme upravené pásové železo, je vhodné, aby zvláště masivnější konstrukce - byla kotvena pomocí dvou kusů.


Tyto patky se používají pokud je potřeba upevnit pergolu na již zatvrdlý beton. Tedy pokud je základ pro pergolu připravený již delší dobu, ale k její výstavbě dochází až teď.

Poklad pod terasou by měl být mírně svažitý. Podloží zasypeme štěrkem a pískem a důkladně jej udusáme, abychom zvýšili jeho nosnost. Na štěrk položíme geotextilii zabraňující prorůstání trávy. V případě, že jsme nepoužili patky, můžeme základní konstrukci terasy položit přímo na geotextilii, na štěrkové nebo pískové podloží.


Nikdy však rošt nepokládáme na nezpevněný povrch, například pouze na trávník. Pevnější beton použijeme pro rozměrnější pergoly a pro pergoly s pevným zastřešením, které budou patky více zatěžovat. Jaký použít materiál na stavbu pergol. Stavba pergoly svépomocí. Zastřešenou nebo nezastřešenou pergolu ? Jakou podlahu pod pergolu.


Pokud se pod pergolou chystáte stolovat ve čtyřech, měly by být její rozměry nejméně 4xmetrů. Nezapomeňte ovšem počítat také s místem pro další doplňky, jako je třeba gril nebo servírovací stolek. Výška pergoly je obvykle – metru. Ocelové základové patky na pergolu jsou osazené zpravidla v betonové základové patce. Jak udělat betonové patky pod pergolu ? Ale když se k tomu připočítá beton, patky , štěrk, barva, desky, krytina na střechu atd.


Celkem nás tedy pergola, resp.

Montáž patky do betonového pilíře pomocí hmoždinek a vrutů, nebo závitovými tyčemi upevněnými v pilíři chemickou maltou. Trámek se k patce přišroubuje pomocí vrutů do dřeva se šestihrannou hlavou nebo vrutů určených přímo do tesařských kování. Použití pro výstavbu pergol, přístřešků, plotů a zahradních staveb.


Rozhoduji se do čeho ukotvit pergolu. Před 3-mi roky jsem předběžně počítal, že jednou budu pergolu stavět, takže jsem pod úrovní dlažby vybetonoval patky. Nyní řeším dilema zda vrtat otvory na volžení kotevních patek a nebo přidělat patky na dlažbu.


Základové patky pro terasy JustiFix JM - Duration: 1:08. Na osazení patky není nic světoborného, nejtěžší je udržet vše ve vodováze a ve správných vzdálenostech od sebe. Tady platí více než jinde ono známé, dvakrát měř a jednou řež (betonuj), protože se špatně zabetonovanou patkou už se toho moc nenadělá. Betonová deska - Nejvhodnější řešení pod zahradní domky V terénu vytvořte jámu o hloubce 2mm, kterou vyplňte štěrkem (výška 1- 2mm), frakce - mm.


Druhou stranu stojny zařízneme pod mírným úhlem, pod kterým bude střecha kvůli dešti sespádována. V pouzdrech, kterými jsou zatlučené patky ukončeny, jsou dva otvory pro šrouby. Jimi nejprve skrz předvrtáme vložený a přesně zkrácený hranolek.


Z čeho pergolu postavíme. Ke stavbě velké, pevné, samostatně stojící pergoly lze použít cihlové nebo kamenné sloupy, aby dobře udržely těžké.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky