čtvrtek 21. dubna 2016

Vrba hakuro

Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Salix integra Hakuro Nishiki. Ovo je jedna od najpopularnijih i najdekorativnijih vrba , idealna za moderne zelene površine.


Vodi poreklo iz Japana, a u Evropu je. Vrba snáší jakékoli půdní podmínky kromě čistě písčitého podloží. Nevadí jí tuhá zem, ani zamokřená.

Pěstujte ji v lehkém stínu či na plném slunci, kde bude potřebovat občasnou zálivku v horkých letních dnech, aby jí nezasychaly listy. Mrazuvzdorná do cca -34°C. Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Mám nádhernou vrbičku Hakuro Nishiki, která však každý rok na koncích zasychá. Japonská vrba je vytrvalý okrasný keř, který není náročný na pěstování.


Potřebuje propustnou půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Více o pěstování , růstu, stříhání a množení na mém videu. Můžete si ji velmi Často ji koupíte naroubovanou na kmínku nebo v podobě keříku.


Proto lidové označení japonská vrba.

Prodává se jako keř, ale mnohem populárnější je stromková forma s korunkou v různé výšce. Rostlina neztrácí svou přitažlivost ani během sezóny. Není sice už tak pestrá jako na jaře, ale stále si zachovává své kouzlo díky bílo-zelenému panašování, hustě pokrývajícímu hnědočervené větve. Visina sadnice do 1cm. Kolorit lista ove vrbe je jedinstven.


Jedná se o oblíbený kultivar, jehož listy se na slunci zbarvují dorůžova. Po vyzrání mění barvu na světle zelenou. Korunka stromku se dá výborně tvarovat (střih je i prospěšný). Výborně se hodí do menších zahrádek, předzahrádek, ale i pro pěstování v kontejnerech. Japonskú vŕbu Hakuro Nishiki môžete strihať kedykoľvek počas vegetačného obdobia, teda o konca marca až do konca októbra.


Najvhodnejšie obdobia na jej strih sú podľa mňa počas jarného pučania jej listov a na jeseň od začiatku do polovice septembra, aby sa rezné rany na konárikov ešte stihli zahojiť do príchodu zimy. Vrba je dvodoma biljka koja ima muške i ženske cvjetove. Na jednom drvetu mogu se naći cvjetovi samo jednog spola, dakle ili muški ili ženski cvjetovi.


Cvjetovi su bez razvijenog ocvjeća i sakupljeni su u uspravnim resama. Cvatu uglavnom prije listanja, a oprašuju ih kukci. Plod sadrži mnogobrojne sjemenke koje se lahko rasijavaju, a koje sazrijevaju prije ili istovremeno sa cvjetanjem.


Kalemom je definisana visina stabla, a krošnju jednom godišnje (najbolje u proleće) je dovoljno da ošišate. Vrba vrba Hakuro Nishiki, kao i ostali članovi obitelji vrba, vole dobro osvijetljena područja.

Može također rasti na djelomično zamračenim mjestima ako ih sunčeva svjetlost dodira tijekom dana. U mraku, polako raste, a listovi su slabi. Na vrstu vrbe tla nepretenciozan. Međutim, ako ga posadite na glinenu zemlju, dodajte ga pijesakom ili tresetom radi bolje vodljivosti vlage.


Japonska vrba je čudovita grmovnica za vsak vrt. Mladi listi se najprej obarvajo nežno roza in belo, kasneje postanejo svetlo zeleni. Da ohranjamo lepo obliko, jo. Její listy jsou hráškově zelené s bohatým bílým melírováním.


Její hlavní okrasou jsou mlad. Tato vrba rychle přirůstá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky