čtvrtek 28. dubna 2016

Jasmín pokojový

Pošli fotku, mrknu na to. Vyžaduje také hnojení přípravky, podporujícími kvetení, každé dva týdny. Začít bychom měli v polovině září a skončit v březnu. S dobrou péčí se první poupata objeví už na začátku ledna a poslední poupě opadne začátkem dubna. Jasmín totiž vykvétá právě v zimě.


Nejznámější pokojovou rostlinou z jasmínového klanu je Jasminum Officinae (pravý jasmín používaný v parfumerii).

Nejsnadněji se jako pokojová května pěstuje Jasminum Polyanthum, který má květy s růžovým nádechem. Vyhovuje mu východní okno. Nesnáší zalévání studenou vodou. Problém opadávání květů je změnou prostředí. Nepravý jasmín Pustoryl, známý u nás pod názvem nepravý jasmín , se dostal.


NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍVelmi. Pěstování jasmínu v květináči Na pěstování v květináči se hodí pravý jasmín , který má nádherně sněhobílé květy, které vyr. Mám jasmín roky umístěný na východním okně.


Je z něho keř vysoký asi 1m, byl by vyšší, je omotaný kolem bambusových tyček.

Potřebuje jen zimní pauzu a hojnou zálivku. Teplotu pěstování vyžaduje spíše nižší. Má rád skleníky a zimní zahrady. Jinak je to rychle rostoucí liána. Substrát nesmí proschnout, ale nesmí být ani příliš mokrý.


Hnojit začněte až od dubna. Pokojový jasmín velmi silně voní, kvetení prodlouží chladnější stanoviště. Dodáváme již rostliny viz. Lze pořídit i ve fialové barvě.


Kvetoucí podle stavu vegetace nebo menší rostliny. Jednotlivé větvičky jsou metlovitě uspořádané. Tento keř vykvétá v období května až června. Květy mají žlutou barvu a vyrůstají v květenstvích sdružujících až květů. Růžovými květy vám vykvete jasmín růžokvětý.


Voda na zálivku musí být v každé roční době vlažná a měkká. Nejlepší je použít přefiltrovanou nebo převařenou dešťovou vodu. Akční nabídka Stephanotis, pokojový jasmín již skončila. Podívejte se na aktuální letáky Albert případně na aktuální produkty z kategorie Dům, byt a zahrada nebo rostliny, semena.


Opět nemá se skutečným jasmínem nic společného, je to stálezelená liána původem z Madagaskaru, jejíž správný název je věncovec květnatý.

Jak se starat o pokojové květiny? Madagaskar rozšíření v ČR: pěstovaný, pokojový stanoviště: rozptýlené světlo, půda běžná plod: měchýřek životnost: vytrvalý, v. Poradíme vám v naší poradně. Rejstřík: TÉMATA popínavé rostliny, substráty, rašelina, ENCYKLOPEDIE popínavé rostliny, jasminum,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky