pátek 15. dubna 2016

Begonie druhy

Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. Sicher durch den Winter. Nabídka se často mění podle trendů, obecně se však dělí podle velikosti květu na drobnokvěté a velkokvěté a podle kořenů na begonie s vláknitými a masitými kořeny. So pflanzen und pflegen Sie die beliebten Balkonblumen.


Ganze 9Arten und eine unüberschaubare Menge an Hybriden und Kreuzungen werden zu den Schiefblättern gezählt.

Listy jsou uspořádány tak, že pokrývají v podstatě celé stonky. Nesmíme je nikdy rosit, jinak se na nich vytvoří nepěkné skvrny. Wir verraten Ihnen beste Wintertipps für schöne Blüten. Původní druhy pocházejí z Jižní Ameriky.


Přezimují ve formě hlíz, o které je nutné se postarat. Môžu byť vzpriamene rastúce, ale aj previsnuté, mať jednoduché alebo plné kvety jedno- či viacfarebné, niektoré dokonca s kučeravým okrajom. Begonia arfakensis (Gibbs) L. Tyto rostliny jsou mnohem větší, jak listy , tak květy.

Schöne Ideen und aktuelle Trends! Sparfüchse aufgepasst: Entdecke Top Schnäppchen zum Vorteilspreis. Ozdobou vašeho balkónu může být begonie převislá.


Obzvlášť zaujímavý je kráľovský Begónia, ktorý je vyčlenený ako samostatný druh, pretože má najväčší počet hybridných odrôd begónie. Begónie se pěstují pro dekorativnost svých květů i listů. Některé druhy můžete pěstovat i jako pokojovky. Všechny druhy jsou však náchylné na.


Listy se liší podle druhu, mohou být tmavě nebo naopak světle zelené a obvykle s kresbou. Popis: Voskovky jsou u nás zažity jako typické hřbitovní rostliny. Barva listu je tmavo-červená se stříbřitou kresbou. Jsou to drobné begonie s jednoduchými květy, které tvoří nízké keříčky.


Tyto druhy a odrůdy se ve velkém množí ze semen, doma také dělením hlíz nebo řízků. Pokojovové begonie zdobí listem Druhou skupinou begonií jsou tradiční pokojovky, představované druhem begonia rex. Druhy majú rôzne podmienky pestovania, avšak jeden znak je pre všetkých spoločný a to vyššie teploty.


Užitočné rady pre pestovanie begóniu Skúsení pestovatelia Vám odporučí predpestovanie begóniu zo semien, pre ich skoré kvitnutie. Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Rostlina špatně snáší náhlé změny teploty a průvan.

Substrát by měl být kyprý, dobře propustný s vyšším podílem rašeliny (pH až 5). Letnenie je pre ne veľmi prospešné. Nyní však nastupuje nová éra atraktivních begonií, které na rozdíl od hlíznatých begonií výborně snášejí slunečná stanoviště.


Nejlépe prospívají na částečně i silněji zastíněných stanovištích nebo na místech orientovaných k severu v lehčí, dobře propustné kyselejší půdě s bohatým obsahem humusu. Existuje mnoho druhů begonií (téměř tisícovka druhů). Obecně se však dělí podle velikosti květu na drobnokvěté a velkokvěté a podle kořenů na begonie s vláknitými a masitými kořeny. Tento druh begónie je odolnejší voči vetru,.


Happy days Garance akce ještě nebo do vyprodání! Dostupnost: Skladem u dodavatele.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky