čtvrtek 17. prosince 2015

Bambus v zahradě

Sicher durch den Winter. Socken, Boxershorts, T-Shirts und Unterhemden. Einzigartig weich und funktional. Große Auswahl an Laubgehölzen zu günstigen Preisen. V Asii je symbolem vytrvalosti a nepoddajnosti, protože ho v dospělém věku nezničí mráz, prudké slunce ani silná vichřice.


Zen Zvolit barvu světla zahradní plot je to dobrý nápad pro stinných místech.

Světlé odstíny, a to zejména bílá, odrážejí světlo a umožňují slunečnímu záření proniknout. Mnozí si ale budují zahradu po svém a pro bambusy najdou uplatnění také. Všestranný bambus : v kuchyni, na zahradě , jako stavební materiál… Tajemství bambusového stébla Vzhled bambusů je jedinečný, jedná se vlastně o zdřevnatělé traviny. Ta umožní tuhým vláknům rozestoupit se, díky čemuž lze bambus ohnout. Uvnitř je přitom bambus dutý, stejně jako stébla jiných travin.


Menší bambus uplatníme také v truhlících, květináčích a na terasách a balkonech. Slouží pak jako pozadí barevným květinám, jako pohledová clona a či předěl. Mohutné, vzrůstné a vysoké odrůdy vyniknou ve velkých rozlehlých zahradách.

A to převážně jako pozadí květinových skupin i jako zajímavé solitéry, ale také jako celé bambusové háje, místa ideální relaxace. Rostliny v nádobách vyžadují častější zálivku než volně rostoucí rostliny v záhonech. Pokud vám bambus vyroste příliš vysoko, zkracujete jej ustřižením těsně nad uzlinou. Je-li příliš olistěný, odstřihněte některé větve celé, abyste rostlinu prosvětlili.


Většina bambusů pochází z teplejších oblastí, zejména tropů a subtropů, a jen velmi málo z nich má domov v mírném pásmu. Přesto se bambusům daří v. Sie sich von unseren hochwertigen Qualitätspflanzen. Pflanzenschonender Versand beim Pflanzenversteher. To velmi dobře kombinuje s většinou jiných rostlin a je také velmi snadné udržet.


Není vůbec náročný, takže při minimální námaze můžete mít u domu dekorativní bambusový porost, kterým by nepohrdla ani čínská panda. Dobře si však promyslete, kam ho zasadíte. Jana Sramcikova Láskou ke květinám jsem oplývala už jako malá – to když jsem je s něžností, dvouletému děcku vlastní, vytahovala z květináčů a „vařila“ z nich večeři. Tato stále zelená, rychle rostoucí dřevnatá stébla najdou v zahradě uplatnění jako solitér i jako oplocení.


Pestovať ich nie je zložité, a keďže rastú pomerne rýchlo, potešia aj netrpezlivých. Tak jsem jej koupil a vysadil v naději, že kus louky jako rychle rostoucí rostlina brzy zaroste. V té době jsem o bambusech prakticky nic nevěděl.


Botanické zahradě v Praze-Tróji.

Bambus na zahradě Aktualizováno 14. Deutschlands größter Preisvergleich mit über 53. Podobně jako voda a kámen, i bambus má v některých kulturách hluboký symbolický význam. Bydlení Chovatelství Dekorace pokoje Dl. Ale přece jen není stavěný na naše podnebí.


Takže pokud o něj nebudete pečovat, nábytek, pergoly i chatky se vám za chvíli. Nejste přihlášen(a) atlas. Wie das Ganze funktioniert, zeigen wir Ihnen hier.


V zahradě má bambus rozmanité využití. Dá se pěstovat jako solitéra, nebo můžete bambus použít jako živý plot. Na pěstování je nenáročný a roste velmi rychle.


Byl dovezen mořeplavci, kteří přiváželi tropické rostliny i koření z Asie do Holandska, Portugalska a Anglie. Když se pěstitelé naučí několik základních triků a postupů při pěstování, lze bambus vcelku snadno zvládnout pěstovat a těšit se z jeho přítomnosti téměř na každé vhodné zahradě. Ve středověku se v Číně z bambusu vyráběly zbraně a mnohé jiné nástroje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky