Příprava sušených feferonek : Feferónky dobře omyjeme a osušíme. Pak je navlékneme na silnou nit tak, aby se nadotýkaly a sušíme na vzdušném místě. Když přijde čas jejich sběru, můžete si tyto skvělé pochoutky uchovat pomocí sušení po celý rok. Tuto situaci známe moc dobře.
Koupili jste balení chilli papriček, ale spotřebujete jen část z nich. Sušení a mletí chilli Petr 23. Co s nimi, když jich máte víc, než potřebujete?
V polovině sušení ubrousek obrátíme, zkontrolujeme, jak se bylinky suší a proces dokončíme. Po vypnutí trouby je necháme ještě chvíli nezakryté, pomalu dosušit. Když procházíme tržnice v Maďarsku nebo v jiné zemi, kde je pěstování paprik všech druhů tradicí, žasneme nad pytli plnými mleté sušené papriky. Musíme se smířit s tím, že takové produkce a kvality doma nedosáhneme.
Nálev se vaří z vody, octa, soli, cukru a. Pouze nastavíte, na jakém programu sušení poběží, a následně již necháte sušičku pracovat. Papriky rozkrojíme v půlce a položíme na slunné místo například na papírovou kuchyňskou utěrku. Máte rádi bylinky a chilli papričky?
Tinktura z feferonek - čerstvé feferony pokrájíme, zalijeme vodkou tak, aby byly potopeny a necháme louhovat dní. Pro zevní použití smícháme s trochou oleje a mažeme na bolavé klouby. Můžeme tak zdělat i poškozené cibule, které se nehodí k uskladnění. Po té jí lze v kuchyni používat stejně jako čerstvou. Kvalitní sušení je základ.
Neměla by natáhnout běžnou vlhost, pak se neumele kvalitně. Teplota při sušení nesmí být vysoká, hrozí pak černání. Sušit ji lze hned dvěma způsoby.
Buď ji usušíte vcelku a to tak, že jednotlivé kusy chilli papričky navlečete na provázek, který pověsíte volně do prostoru nebo k sušení využijete kla. Feferonky v oleji recept recept recepty, které budete milovat. Předpěstování feferonek je snadné, ale mírně zdlouhavé. Proto, pokud pěstujete jen – keříčky, se více vyplatí si koupit rovnou předpěstované sazeničky. Když ale nepotkáte odrůdu, o kterou jste stáli, samozřejmě si ji můžete předpěstovat sami.
Nejjednodušší, nejrychlepší a nejlepší je použití sušičky na ovoce a zeleninu. Celková doba sušení je hodin podle velikosti feferonek a může být i delší. Dobře usušené feferonky jsou křehké, scvrklé a drobí se.
Vědci vypracovali postup, jak hladit vaši kočku tak, aby vás nesekla a nepoškrábala. Počkejte, dokud se nezačnou tvořit kopečky. První změna, kterou uvidíte, bude to, že se ve smetaně začnou tvořit rýhy od šlehání a bude stále pevnější. Zajímá vás, škála pálivosti všech feferonek ? Podívejte se na video a vše se dozvíte!
Pěstování paprik ve skleníku je v našich klimatických podmínkách často tím nejlepším řešením. Noční a denní venkovní teplota nezřídka vykazuje. Stačí je jen navléknout na nit a nechat uschnout. Takto zavěšené papričky jsou i moc hezkou kuchyňskou dekorací.
Můžete je jen rozdrobit mezi prsty a máte vynikající chilli koření. Pokud chcete ale uchovat i jejich šťavnatost, zavařování je tou nejlepší volbou. Zavařování, sušení ovoce. Rakytníkový sirup za studena. Feferonek — Polutvrdi punomasni kravlji sir s feferonima.
Pistakion — Tvrdi punomasni kravlji sir s pistacijem. Cheesenut — Polutvrdi punomasni kravlji sir s dodatkom lješnjaka. Začinek — Polutvrdi punomasni kravlji sir s mediteranskim začinim. Velmi pálivá je také odrůda „Seranno“ s oranžočervenými plody, které používáme k sušení. I minimální množství papričky odrůdy „Tabasco Habanero“ je skutečně vražedné.
Je ideálním společníkem při výrobě mnoha omáček, na sušení i nakládání. Capsicum Pubescens Peru, Bolívie, Chile a mnoho dalších států hojně pěstuje i zpracovává tento specifický rod chilli. Jestliže se rozhodnete rajčata a papriky usušit, máte napůl vyhráno s kvalitní sušičkou ovoce. Takovou, která má ventilátor a možnost regulace teploty a můžete v ní zpracovat velké množství plodů.
To je potřeba, protože po sušení zůstane jen asi desetina původního objemu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.