pátek 21. srpna 2015

Pískavice modrá

Pískavice je rod rostlin z čeledi bobovité. Jsou to jednoleté nebo vytrvalé byliny s trojčetnými listy a motýlovitými květy, rostoucí v počtu asi druhů v Evropě, Asii, severní Africe a Austrálii. Glosbe-Wörterbuch Tschechisch-Deutsch, Online-Wörterbuch, kostenlos.


Millionen Wörter und Sätze in allen Sprachen. Je jednou ze složek gruzínské směsi koření khmeli suneli.

Používají se semena, lusky i listy. Obzvláště aromaticky chutná. Hodí se k pečení chleba a pečiva, neboť mu dá zajímavou chuť.


V lidovém léčitelství se pískavice používá k celkovému posílení organismu a ke zvýšení tvorby mateřského mléka. V léčitelství se používá k posílení organismu a ke zvýšení tvorby mateřského mléka. Ljekovita svojstva piskavice. Postoji nekoliko načina upotrebe ovog korisnog sjemena.


U zapadnoj herbalnoj medicini, pije se u obliku čaja za izbacivanje viška.

Působí příznivě na žaludeční a střevní činnost. Schabziegerklee-Pflanze Schabzieger-Früchte sind kurze Hülsen mit wenigen dunkelbraunen Samen. Pokud ne, tak pravděpodobně nepomohlo. Již Egypťané ji využívali jako koření.


Výborná semínka s kořeněnou. Trifolium melilotus var. Melilotus coeruleus (L.) Desr. Trigonella coerulea (Desr.) Ser. Zboží skladem zasíláme okamžitě.


Tím můžete již po několika dnech sklízet a vychutnávat výhonky. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Ceny si navíc můžete srovnat od těch nejlevnějších.


U pískavice se vyvíjí charakteristická vůně připomínající curry již při nakličování. Klíčky pískavice se skvěle hodí také k těstovinovým pokrmům. Před konzumací ještě jednou opatrně omýt teplou vodou.


Tip: Výhonky by se měly co možná nejdříve zkonzumovat nebo přechovávat nanejvýš dva, tři dny v lednici – jinak zhořknou.

Nejvíce se pěstuje v Etiopii, Indii, Číně, Americe, Egyptě a Súdánu. Slouží jako léčivo, jako výživný prostředek i jako koření. Pochází ze západní Asie. Pro své zahřívající účinky je vhodné zejména v zimě.


Základ tvoří hlavně mletá sušená saturejka a pískavice - řecké seno. Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka). Letnička známá jako koření.


Neváhejte a okořeňte si život. Nově přehlednější a rychlejší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky