pondělí 31. srpna 2015

Keříčková rajčata pěstování

Návod jak správně keříčková rajčata pěstovat naleznete zde. Postup jak pečovat o rajčata v době růstu, tak abychom dosáhli větší úrody. Vylamováním postranních výhonků podporujeme časné kvetení, udržujeme řidší porost. Ve skleníku jako v bavlnce Pěstování ve skleníku či fóliovníku zaručuje ranější sklizeň (do těchto prostor můžeme rostliny vysadit dříve) a také lepší zdravotní stav, protože se k rostlinám nedostanou srážky.


Je to možné proto, neboť jsou nízkého vzrůstu a mají silnou lodyhu.

Nadzemní část rostliny necháme volně rozvíjet, vedlejší výhony nevyštipujeme. Balkonová rajčata potřebují sucho a teplo. Keříčková rajčata vám mohou vyrůst do výšky m. Nejdůležitějším kritériem pro úspěšné pěstování rajčat na balkonech je volba místa. Pro polní pěstování (venkovní záhony) se doporučují hlavně nižší odrůdy, pro skleníky a fóliové kryty rajčata vyššího vzrůstu. Nejlepší je balkon orientovaný na jih nebo zápa navíc zakrytý střechou.


Menší výška keříčkových rajčat je ideální pro pěstování ve skleníku či fóliovém krytu, kam by se tyčková rajčata rozhodně nevešla. Návo jak správně rajčata pěstovat naleznete zde.

Rajčata mají výbornou specifickou chuť a jsou zdravé. Podobné články: Pěstování roubovaných rajčat na balkóně Co jsou roubovaná rajčata Roubovaná rajčata mají lepší růst, vyšší kvalitu plodů a listů. S předpěstováním semen můžete začít již od února do dubna. Ideální hloubka výsevu je cm. Doba klíčení je obvykle – týdny.


Během klíčení je nutné udržovat teplo. Rajče keříčkové Rentita je nepříliš vysokou odrůdou plodící chutná rajčata šarlatové barvy. Díky své výšce je odrůda vhodná pro pěstování. Jak se pěstují keříčková rajčata ? Poprvé jsem si vypěstoval sazenice keříčkových cherry rajčat. Je třeba dávát k těmto keříkům opěrnou.


Rostliny dorůstají do tvaru košatých keříků a nepotřebují oporu, zato však zaberou více místa do šířky. Nejsou proto příliš vhodné do skleníků a fóliovníků. Alternativou k nim jsou rajčata keříčková , mezi něž se řadí i balkonová rajčata – ideální pro pěstování v truhlících. Tímto antioxidantem je například lycopen, což je červené karotenoidní barvivo rajčat. Až hmoty rajčat je tvořeno vodou, energetická hodnota je tedy velmi nízká (ve 1g rajčat je kcal).


Na pěstování teplomilné zeleniny, jakou jsou rajčata , je dobré, když je balkon.

Na jaře jsem požádala o rady k pěstování rajčat. Co nemám ráda kvůli pěstování , jsou keříčková rajčata. Tato doba ale může být i delší. V případě, že se teplota pohybuje podstatně výše nebo naopak níže, rajčata přestávají růst. Pokud se vyskytujete v chladnější oblasti, dejte raději přednost pěstování rajčat ve foliovníku nebo skleníku.


V tomto období, kdy již nehrozí, že by tyto teplomilné rostliny zmrzly, sázíme vzrostlé silné sazenice rajčat, které jsme si sami vypěstovali třeba doma na okně. Prospěšným faktorem k udržení dobrého zdravotního stavu je polostinné stanoviště, protože plné sluníčko by rostliny nehezky popálilo. Zcela nevhodné je pěstování v místech, kde je průvan a vysoká vlhkost vzduchu.


Pěstování rajčat na balkoně Obykle se používají keříčková rajčata , tyčková jsou méně vhodná, na klasickém panelákovém balkoně je ale můžete. Při předpěstování sadby provádíme výsev obvykle v březnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky