pátek 21. srpna 2015

Okrasné trávy pěstování

Nevyžadují příliš péče a jsou dekorativní po celý rok. Najdete mezi nimi třímetrové obry i nízké polštářovité druhy, jejich rozmanitost a půvab vybízí ke hře s tvary i barvami. Jejich romantické vlnění ve větru můžeme na zahradě pozorovat teprve v posledních desetiletích. Okrasnými travinami můžeme v okrasné zahradě vyplnit v podstatě každé volné místo, přežijí i vedra a sucha.


Některé druhy svou krásou zastíní i trvalky. Hlavní podmínkou úspěšného pěstování okrasných trav.

Využití okrasných trav je skutečně mnohostranné a sortiment je dostatečně široký a záleží jen na nás, které druhy a odrůdy si do zahrádky vysadíme. Okrasné trávy - druhy, odrůdy, pěstování,. Ale co když právě vaše ozdobnice nebo jiná kráska z jejich rodu neroste vůbec tak, jak jste si představovali? Možná jste chybu udělali už v samotném začátku, naštěstí se vše dá napravit. Dotaz: Chci se věnovat pěstování okrasných trav, prosím doporučit barevně různorodé, méně náročné, s čím kombinovat, kam jít nakoupit.


Krásné, barevné, dekorativní a nenáročné na péči – to jsou okrasné trávy , které by neměly na žádné zahradě chybět. Působí v ní zjemňujícím dojmem a to jak tvarem stébel, tak svojí barevností. Traviny nejsou složité na pěstování.

Před zimou je nutné je na několika místech svázat, aby nevymrzly a na jaře před rašením je nízko u země zastřihnout. Vysazujeme je v kombinaci s různými trvalkami a zakrslými jehličnany, do skalek a vřesovišť. Vyšší okrasné trávy můžeme použít i jako solitéry. Pozor – je nutné vybrat takové druhy okrasných trav, které v zimě nevymrzají. Vybrat si můžete traviny většího i menšího vzrůstu, mnoha tvarů i barev.


Nabízejí nevídané možnosti tvarů, barev a struktur. Jejich výhodou je, že se mění podle ročních období a jsou nenáročné na podmínky. Daří se jim v suchu, mokru, nevadí jim hodně slunce a ani málo. Kromě toho se snesou s většinou jiných rostlin.


To vše dělá okrasných trav moderní a oblíbenou rostlinu. Pořiďte si na svou zahradu elegantní okrasné trávy. Skvěle vypadají, jsou poměrně nenáročné a hodí se do každé zahrady. Ve středu pozornosti, nebo decentně v pozadí, v kombinaci s nádhernými barevnými trvalkami, nebo jako dominanta u rybníka – to vše jsou okrasné trávy.


V květnu rozkvetou do fialova zbarvenými latami, které později zezlátnou. Mrkev, petržel, rajčata, jahody, pažitka - tyto plodiny byly vždycky základem mojí užitkové zahrady. Poslední roky mám na zahradě víc.


To ovšem platí jen tehdy, pokud si vyberete správný druh.

Jestliže sáhnete po těch nejméně náročných, nemusíte je ani zalévat, ani hnojit. Navíc většinou bývají i odolné vůči chorobám a škůdcům. Ačkoliv i zde najdete výjimky. Michal Kudrna žádný komentář okrasné trávy Rovněž okrasné trávy a bambusy mohou být velmi zajímavými prvky, které celkově vylepší vzhled vaší zahrady.


Pěstování a údržba okrasných rostlin – trávy a bambusy 9. Jen je nutné předem promyslet jejich umístění. Najdeme mezi nimi třímetrové velikány i nízké mechovité druhy. Vzhledem k poměrně pestré paletě barev a druhů dokáží zahradu zkrášlovat s minimem péče prakticky celý rok. Rada bych věděla jak se mam starat o venkovní bambus a zda ho můžu přesadit i na podzim.


Jen bych dodal že po uříznutí výhonu už výhon nikdy dál neporoste. Takže tim natíráním jste jen ublížila zbytku a počítejte že vám uschne na celý. Pampové trávy jsou dvoudomé rostliny, existují tedy exempláře samčí i samičí.


Tyto rostliny se liší květesamičí mají květenství huňatější a vydrží kvést déle, samčí květy jsou štíhlejší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky