úterý 25. srpna 2015

Kefírová houba

Tibetská houba nevypadá zrovna vábně, lidé po celém světě ji však málem vynáší do nebes pro její blahodárné účinky, a to zejména při hubnutí. Věří, že nápoj připravený z kefírové houby dokáže urychlit metabolismus, odstranit problémy s nafouklým břichem a detoxikovat celý organismus. Houba dostala jméno Elmo a vlastní místo v lednici.


Přečtěte si, co zajímavého o ní možná nevíte, jak se s Elmem vaří a získejte svou vlastní díky síti lidí, kteří ji ode mě už mají nebo mají svou vlastní a chodí sem pro inspiraci. Až ji budete mít, také se podělte o své zkušenosti a tipy.

Co se Kavkazu týká, tak podle legendy daroval kefír příslušníkům ortodoxní církve Aláhův prorok, Mohamed. Postup přípravy receptu. This feature is not available right now.


Tibetský kefír je unikátní fermentovaný nápoj z mléka, který je jeden z nejbohatších probiotických potravin na světě. Každý už určitě slyšel o. Kefírová houba – léčivý zázrak z Tibetu Kefírovka, kefírová zrna, kefírky nebo také chrchlíky – to všechno jsou názvy, pod kterými můžete tuhle zajímavou houbičku objevit. Svým vzhledem připomíná ze všeho nejvíc rozdrobený květák.

Jakmile se tibetská kefírová houba zalije mlékem, působením mnoha druhů bakterií a kvasinek se spouští kvasný proces. Tibetská kefírová houba Tato symbiotická kultura vzhledem připomíná květák. Podle staré kavkazské legendy daroval kefír pravoslavným kněžím. Vodní kefírová zrna (tibi krystaly), mléčná kefírová zrna (tibetská houba) i kefírové kultury v prášku jsou společenství mikroorganismů dělající to samé. Liší se v zastoupení mikroorganismů.


O zrna je třeba se neustále starat, při správné péči vám však mohou vydržet věčně. Houba byla tedy pečlivě střežena před cizinci a kefírová kultura byla předávána z generace na generaci jako součást kmenového bohatství. Cizinci občas dostali hotový nápoj ochutnat, ale jeho původ a postup výroby se přísně střežil. Tato prastará kefírová kultura pochází z tibetských i kavkazských hor. Zde byla odedávna využívána k fermentaci mléka, které šlo uchovávat i bez ledničky.


Stalo se také snadno stravitelným a mělo ozdravný účinek na organismus, což platí dodnes. Mliečny kefír, nápoj vyrobený z mlieka. Tibetská- kefírová houba -zdravý nápoj 4- Kč Radomira 28. Nabízím tibetskou kefírovou houbu na výrobu vynikajícího zdravého kefíru.


Výborné na posílení imunity celého těla.

Posílám s návodem a recepty zdravé mladé houbičky pěstované ve farmářském mléce. Po dnech se začnou samy rozmnožovat. Kefírová kultura dovede mléko zpracovat i při nízkých teplotách, například v ledničce, ovšem proces trvá déle - až týden. Sekundární fermentace Pro ty, kdo jsou alergičtí na mléko kvůli laktóze, se doporučuje upravit kefír ještě dál sekundární fermentací. Houba byla tehdy pečlivě střežena před cizinci a předávaná z generace na generaci jako jedno z největších bohatství.


Kavkazští obyvatelé používali houbu k uchování kozího či kravského mléka a díky jeho popíjení se dožívali extrémně vysokého věku. Nikdo dnes přesné datum nezná. Jednoduše je to dost staré.


Zjistěte proč je kefír prospěšný, jak ho pěstovat. Inspirujte se recepty na lasii a kefírové shaky a napiště si o vlastní. Fotografie je pouze ilustrační. Vyrábíme si vlastní kefír z Tibetských kefírových houbiček. Je nejen velmi chutný, ale také zdraví prospěšný.


Pokud chcete vědět k čemu všemu slouží a jak si můžete vlastní kefír vyrobit sami, přečtěte si článek níže. Tibetská, kefírová houba -zdravý nápoj nabízím 4- Kč Radomira 21. Zdravé mladé houbičky včetně návodu. Vypěstované ve farmářském mléce.


Tibetská nebo také kefírová houba pochází z Tibetu a Kavkazkých hor. Jedná se o kombinaci kvasinek a bakterií v cukrech a tucích. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky