středa 26. srpna 2015

Kejklířka žlutá

Má vejčité listy světle zelené barvy. Listy mají mírně zoubkovaný okraj. Kvete od června do srpna zlato žlutými květy. Může se sázet do hloubky cm. Dorůstá do výšky - cm.

Je ideální rostlinou na pěstování v blízkosti jezírka. Obecně lze říci, že jejich pěstování nepřináší větší. Jak je na snímcích vidět, kejklířka neomylně zaujala své místo a značně se rozrostla na břehu jezírka právě v zóně určené pro pobřežní rostliny. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Je to letnička náročná na živiny.


Vyžaduje pravidelné hnojení a stále. Tam byla její semena roznesena ze zahrad do volné přírody kde kejklířka skvrnitá, nemajíc přirozených nepřátel nebo zvláštních nároků na prostředí, zdomácněla.

Její podoba může být velice proměnlivá, v závislosti na kultivaru. V mnoha případech jsou květy různě skvrnité a tečkované. Korunka je nálevkovitá, pěticípá, žlutá , tmavě červeně kropenatá. Na rostlině vykvétá 1– 1květů. Dostupnost rostlin a květin se může měnit na základě sezónní nabídky a skladových zásob prodejen.


Dnes bych Vám ráda představila další druh rostlinky, která se u mne zabydlela ani nevím jak. Sice jsem tyto tématicky podobné články směřovala k. Na e-shopu najdete vše pro dílnu (vybavení, nářadí), zahradu (sekery, pily), domácnost (úkli kuchyňské potřeby) a to za velkoobchodní ceny. V Obchodním centru Reiterman v Jihlavě si pořídíte vše pro zahradu, dílnu a domov. Mimulus luteus tigrinus grandiflorus). Rostlina s výjimečnými květy.


Stanoviště: Slunné nebo polostín, hlinitopísčitá půda, bohatá na humus a vláhu. Zahradní rybníček – vlhký okraj: Kejklířky pěstujeme pro krásu jejich květů. Použití: Na záhony, do plůtků, na skalky a do květináčů.


Ráda roste na březích vodních toků a kvete především v létě nažloutlými květy.

Aktuální dostupnost je nutné si ověřit na konkrétní prodejně. Objevte tu nejvýhodnější nabídku na téma kejklířka žlutá. Ušetříte tak čas i peníze.


Kejklířka žlutá (Mimulus tigrinus) Grandiflorus je nízká směs jednoletých květin. Kejklířka skvrnitá (Mimulus guttatus) je žlutě kvetoucí vytrvalá rostlina, jeden ze dvou druhů rodu kejklířka které byly do České republiky zavlečeny ze. Puškvorec trávovitý Ogon žlutý průměr květináče cca cm.


Pomněnka bahenní modrá průměr květináče cca cm. Lobelka šarlatová červená průměr květináče cca cm. Bohatě kvetoucí vodní rostlina s množstvím zlato žlutých květů. Oblíbená bergénie s atraktivními červeným. Velmi dobře se rozrůstající žlutě kvetoucí rostlinou je kejklířka žlutá – dosahující rozměrů 30×cm.


Patří mezi krátkověké, ale dobře se rozmnožuje samovýsevem. Její žluté květy jsou často červeně tečkované.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky