Recept, podle kterého se vám Česnek se solí zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. Dělal jsem to taky, když nás bylo jaksi více (děti se už rozutekly). Jak utřít česnek se solí Termín utřít česnek znamená že oloupaný česnek budete postupně roztírat nožem.
Postupně přidáváte sůl která vám.
Vyberte si ze stovek receptů na česnek se solí , které se vám budou snadno a rychle vařit. Vydolujeme z něj prostředek, aby nám nebylo těžko. Sezona sběru medvědího česneku je velmi krátká. Po nasbírání medvědí česnek musíte velice brzy spotřebovat. Nedá se dlouho skladovat, vadne a zasychá.
Já česnek zásadně už léta zpracovávám v té trojkombinaci šlehač, ponorný mixér a mixér a drtič v nádobce - takže v té nádobce mi to nadrtí česnek , je to lepší než umlít a rozmíchám to se solí v poměru česnek a soli a používám to celou zimu, za prvé to má míň soli než kupovaná směs a zua druhé celé stroužky uložené v soli zežloutnout a. Pak ho prolisujeme přes lis nebo umeleme na strojku na maso.
Připravte si ingredience. Navrch ještě zasypeme tenkou vrstvou soli. Skleničky s česnekem v soli uzavřeme a uložíme v temnu a chladu. Ingredience: kg česneku, 3g soli.
Přidáme sůl a dobře promícháme. Kdo chce, může zkusit skladovat česnek naložený do soli : česnek oloupejte. Nikdy nečekáme, až nám začne česnek vysychat a kazit se. Dobře nám poslouží naložený v soli.
Stroužky oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle nebo ho. Nevím, jak u vás, ale u nás se česnek tře se solí. Lis sice máme taky, ale do bramboračky nebo bramboráku to není ono.
A tak se hodí i další metoda uskladnění – nakládání do soli. Do důkladně vymyté sklenice nasypeme na dno sůl, dáme vrstvu česnekových stroužků, zasypeme solí , opakujeme několikrát, aby byla láhev téměř plná, postupujeme tak, aby poslední vrstva byla sůl, pak zalijeme olejem. Hodí se na dochucení omáček, polévek, na potírání masa. Recept na česnek v soli se může hodit, pokud potřebujete zpracovat větší množství česneku, což nemusí být vždy snadné.
Kilogram česneku rozdělte na stroužky a vyloupejte – dohlédněte na to, aby nebyly nahnilé.
Já příště vyzkouším úplně bez soli. Já jsem to na podzim dělala přesně podle videa a tak jsem se s tím docela dlouho patlala na ty čtverečky. Ale protože jsem dodělávala další várku, neboť jsem byla velmi spokojena s výsledkem a měla jsem ještě zbytek. Na saláty a na cheba poze jemně nasekat a promíchat olivovým olejem a dát do.
Někde jsem četl, že je možno česnek naloupat a do sklenice l dát 1cm soli , na toto naloupaný česnek ale již nevím, zda vysát vzduch nebo jak dále. Jen připomínám, že množství soli je orientační, záleží na druhu soli , každá solí jinak, pozor ať to nepřesolíte! Ale jak jsem psala výše, udělala jsem míchanici jen z mletého medvědího česneku se solí podle chuti a opravdu to vydrželo bez problémů. Do pasty se mohou přidat i namletá rajčata.
Místy se nazývá luk či lulek (srov. srbsky бели лук či pojmenování rodově příbuzné cibule jako лук). Keltské označení pro česnek krem se vyskytuje v názvech jako Křemžský potok či Křemže (srov. řecké κρεμμύδι pro cibuli), což není neobvyklé označení - např.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.