úterý 25. srpna 2015

Meruňky pěstování

Na to pozor - při výsadbě cizosprašných meruněk by měl růst poblíž opylovač (jiná odrůda meruňky, kvetoucí ve stejnou dobu). V případě částečně samosprašné meruňky blízkost opylovače zvýší úrodu. Domovinou meruněk je stejně jako u broskvoní střední a východní Asie, především Čína. Tyto vděčné stromky lze pěstovat i mimo nejteplejší nížiny, pokud jim poskytneme vhodné stanoviště. Z meruňky se radujete tři čtyři roky a libujete si, jak se úroda rok od roku zvyšuje.


Další jaro však přijde šok.

Strom s nasazenými plody svěsí listy a během pár dnů je některá z větví suchá. Typický pro meruňky je svislý šev, který rozděluje ovoce do dvou částí. Dostatkem sluníčka meruňkám zčervenají „tvářičky“. Nejdůležitějším faktorem pro její úspěšné pěstování meruňky, je volba toho správného místa.


Rez meruňky způsobují různé druhy rodu. I když existují určité požadavky, které. Letos je pro výskyt rzí mimořádně vhodné počasí. Meruňka pěstování - onemocnění meruňky.

Veškeré tyto přínosy pro zdraví zaručují čerstvé meruňky. V jejich sušené podobě jsou sice. Vhodné jsou severozápadní až severní mírné svahy, kde dochází k pozdnějšímu nástupu do květu. Nejlepším způsobem jak tomu částečně zabránit, je izolovat kmen a půdu v okolí od zimních slunečních paprsků tím, že izolujeme spodní část kmene obalenou v bílé netkané textilii (zhruba do výšky 1m) opřenou deskou, kartonovou krabicí apod.


Proto není divu, že jej tolik zahradníků pěstuje ve své zahradě. Začněte správným výběrem stromku, protože zdravý stromek je základem toho, že se vám bude pěstování meruněk dařit. Proto konzumace meruněk může zajistit zdravý růst a rozvoj vašich kostí, stejně jako prevenci proti poškození kostí v různém věku člověka.


I tam je však pěstování rizikové. Rozkvetlé meruňkové sady často spálí jarní mráz. Nejednou jakoby přímo škodolibě čekal na první křehké meruňkové pupeny.


Ovocné stromy v nádobách pro pěstování na balkoně, terase nebo volně postavené v zahradě získávají velmi rychle na popularitě a dostaneme je v plné škále ovocných druhů – jabloně, hrušně, třešně, slivoně, meruňky a broskve. Nejedná se o stromek na pár let, když se o něj budeme dobře starat – tedy pravidelně zalévat a hnojit – vydrží nám řadu let. Stromky meruňky ponechané samovolnému růstu mají po čase nadměrné množství větví, plodonosný obrost předčasně zasychá a tvoří se jen po obvodu.


Nejlépe v oblastech s nadmořskou výškou do 250m. Výchovný řez meruňky Ovocná zahrada - Řez meruňky - Výchovný řez meruňky. Poradna zahrada na Hobbyzahrada.


Dotaz - Dobrý den, prosím mohu ještě teď ostřihat asi třílrtý stromek meruňky je třeba razantní řez. Působí jako prevence proti rakovině.

Dostupnost vybrané odrůdy si ověřte na tel. Konzumace meruňky pomáhá také snižovat hladinu škodlivého cholesterolu. Otravy rostlinným materiálem tvoří sice nevelký, ale každoročně se opakující, relativně stabilní podíl z celkového počtu intoxikací léčených v. Jsou teplomilné a většinou se pěstují v nižších polohách. Kolem meruňky nikdy nesázejte rajčata, oves ani brambory. Umístěte ji tam, kde je půda lehčí, propustná a nejlépe hlinito-písčitá.


Ovocnářství Roman Křivka se věnuje pěstování meruněk, broskví a švestek té nejvyšší kvality. Slyšela jsem, že nejodolnější a nejzdravější jsou meruňky vypěstované z pecky. Kdy a jak pecku zasadit?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky