úterý 25. srpna 2015

Jarni zavitky

Chtela bych jenom rict, ze prave vietnamske zavitky delame trochu, nebo spise hodne jinak, ale tyhle zavitky vypadaji taky dobre. Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte. Již brzy audio verze v českém i anglickém jazyce. Patří mezi nejdelikátnějších pokrmů světa!


Vietnamské jarní závitky můžete pokládat za rychlý předkrm, lehkou. Tématické fráze: jarní závitky jarní závitky recept smažené jarní závitky recept na jarni zavitky jarní závitky recepty činske jarní zeleninové závitky jarní zeleninové závitky recept jarni zavitky zeleninove jarní závitky omáčka na jarní závitky jarni zavitek recept jarní zavitek jarní závitky s chilli omáčkou jarní závitky se zeleninou jarní závitky.

Nejprve si namočte sušené houby šitake do vody, aby změkly. Poté je nakrájejte na tenké plátky - použijte jen hlavičku, nohy bývají tvrdé. Nudle by se vařit neměly, do zavírku patří nudle mien, stačí jen namočit do vody, houby jsou Jidášove uši, nem se podává s nudlemi bun většinou.


Cibuli nakrájejte nadrobno a osmahněte ji v pánvi s vyšším okrajem na lžíci slunečnicového oleje. Přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev, okapané a. Chuťovka na party, na setkání s přáteli nebo rychlý obě který zažene chuť na asijskou kuchyni – jarní závitky se hodí na každou z těchto. Přendáme ho na prkýnko a prsty po celé ploše uhladíme. Nejdříve na něj položíme bylinky, přidáme listový salát, proužky zeleniny, tofu a.

Uvaříme si rýži, kterou si necháme vychladnout. Oškrábeme mrkev, očistíme si zelí a nastrouháme. Smícháme si nastrouhanou zeleninu s rýží a mletým masem.


Jarní závitky recepty, které budete milovat. Obliba asijské kuchyně u nás je zřejmá, a proto stojí za to nějaké recepty vyzkoušet i doma. Poté je krátce povaříme, aby změkly, a nakrájíme na tenké proužky. Mnozí z vás znají křupavé asijské jarní smažené závitky plné zeleniny (viz díl Asijská).


Dnes jsou na programu letní závitky, odlehčené od smažení. Tenké rýžové nudle ponořte do vroucí vody, nechtě změknout, zceďte. Krevety krátce povařte ve vývaru nebo osmahněte na másle. Napřed si uvaříme nudle bún. Po uvaření necháme odkapat a odstát.


V průběhu, kdy se nám odkapávají nudle si připravíme zbylé ingredience. Pokud se nám nechce do nějakého extra složitého vaření, řešení je nasnadě, můžeme si připravit jarní závitky! Výhodou je, že si do nich můžeme. Thajské jarní závitky (spring rolls) Vím, tento recept se moc neslučuje se zdravým životním stylem, ale toto tajemství jsem si prostě nemohla nechat pro sebe.


Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Na prudším ohni osmahneme houby a papriky, jen rychle, aby neztratily křupavost.

Musím se přiznat, že mi poměrně dlouho trvalo, než jsem na internetu zjistila, jak se to vlastně píše a jestli jsme si to tehdy jen celé nevymysleli. Houby enoky necháme syrové. Nakrájejte mrkev a kedlubnu – můžete ozdobně.


Zeleninu promíchejte a jemně osolte. Skleněné nudle namočte do hrnce nebo misky s teplou vodou. Když jsem se kdysi před dávnými lety prvně pokusila o jarní závitky, dopadly velice, velice neslavně. Klasicky jsem je smažila - teda spíš snažila jsem se. Křupavé jarní závitky – nic se jim nevyrovná!


Rozpalte gril a pojďme na to – je to jednoduché jídlo s mnoha možnostmi a variacemi. No jsem jedla v činskych restauracich,tak tam vetšinou bylo mlete maso. A chci se zeptat,jestli by se nemeli zavitky tesne pred smaženim namočit v vejci ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky