středa 14. března 2018

Mavuň červená

Až na mavuň u zahradníka narazíte, dejte jí šanci, nezklame vás. Jen motýli mají sosák dost dlouhý, aby dosáhli na nektar uložený v tenké ostruze na konci korunní trubky. Už od března můžeme její květy obdivovat na skalách, skalních štěrbinách, starých zdech, podél cest i na rumištích ve státech Středozemí. Má ráda slunná stanoviště se suchou, dobře propustnou půdou.


Na území nynější České republiky byla v 19. V trsech rostoucí trvalka vhodná na osazení střešních zahrádek, teras a do suchých zídek.

Rostlinám se daří ve vápenitých, propustných půdách na. Oblíbená dlouho kvetoucí trvalka do zmiešných záhonů s třešňově-růžovými květy. Celá rostlina je sivozelená, má vstřícné, široce kopinaté listy. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Rostliny, které se vysemeňují, pomáhají vyhnat plevel Rostliny, které v zahradě nechcete, se uchycují především na volných plochách. Miluje slunce a vyžaduje suchou, dobře propustnou půdu.


Coccineus je velmi nápadná odrůda mavuně, která v květnu vykvétá sytě šarlatově růžovými trubkovitými květy (botanicky správně jsou to vidlany) ve. Květy jsou drobné, ale v hustých koncových květenstvích, podle kultivaru červené , růžové i bílé. Naturalizovaný je také na Britských ostrovech, kde roste hojně na suchých zídkách a kamenitých místech poblíž cest.

Mavuň je trvalka často pěstována v trvalkových výsadbách. Vytváří v květu až 80cm vysoké keříky kvetoucí celé léto, okolíky drobných bílých květů jsou oblíbenou pastvou včel a motýlů. Prospívá v sušší a propustné zemině na slunečném stanovišti. Zajímavosti ze světa rostlin. Katalog rostlin s vyhledáváním jednotlivých druhů.


Rezervace, chráněná území a jiné významné botanické lokality. Pěkná, dlouho kvetoucí, středně vysoká trvalka. Kvete od května do října, třešňově červenými trubkovitými květy uspořádanými ve vzpřímených.


V poslední době módní a používaný druh trvalky původem ze Středozemí se namodralými listy vytvářející. V době květu dosahuje výšky okolo 60cm. Listy jsou tmavě zelené s. Pokud jimi osázíte záhon, nebude potřebovat zvláštní.


Vysoká nenáročná trvalka s bohatými bílými květy, ideální do trvalkových záhonů. Kentranthus ruber (L.) DC. Valeriana alba Mazziari Valeriana florida Salisb. Vytrvale kvetoucí trvalka pocházející z jihu Evropy. Na vhodném stanovišti se mavuň často vysemeňuje.


Roste trsovitě, rychle dřevnatí.

Centranthus ruber - mavuň červená. Jako rostlina, která potěší nejednoho zahradníka svým. I když je to trvalka, naše mokré zimy zřídka přežije bez. Sazenice zakořeněná v nádobě vegetativně množená. Popis: Velice dekorativní trvalka s. Tento produkt je již vyřazen z prodeje a nelze objednat u výrobce.


Vyberte si prosím jiné alternativy z našeho katalogu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky