Grilovaná žebra patří ke klasice grilování. A stojí za to - strávit nějaký ten čas přípravou. Odměnou vám budou skvělá žebírka vlastní výroby.
This feature is not available right now. Vepřová žebra (pork ribs) Vepřová žebírka jsou jedním ze pilířů amerického barbecue.
Proč na ně tedy chodit pouze do restaurace, když si neskutečně lahodná grilovaná žebra můžeme udělat i na našem zahradním grilu Weber. Marinádu si udělejte opravdu dle vlastních potřeb a chutí, které jsou Vaše oblíbené - jeden může to a druhý tohle - prostě tvořte svoji chuť. Hovězí žebra, nejlépe masitá, dáme do hrnce s čistou vodou. Přidáme koření, sůl a žebra uvaříme téměř doměkka.
Uvařená žebra vyjmeme a necháme vychladnout. Pak hovězí žebra posypeme grilovacím nebo jiným kořením, přelijeme olejem a necháme do druhého dne odpočinout a marinovat. Možností, jak připravit žebra , je opravdu nespočet.
Na své si přijdou milovníci asijské kuchyně i zastánci tradičních a jednodušších receptů. Ochutnejte jedinečná křidélka, žebra a kolena. Přijďte je ochutnat do klidného. Navíc lze recept velice snadno obměňovat díky marinádě, kterou můžete připravit na sto způsobů podle chuti či akutálně dostupných surovin.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku. Bezva tip pro grilovací sezónu – žebra s výtečnou grilovací omáčkou. Jeden stroužek česneku prolisujeme.
Je to velmi důležité, protože koření se dostane lépe k masu a hlavně se vám žebra na grilu nebudou kroutit. Podle Mika si můžete namíchat suchou směs koření (majoránka, pepř, mletý zázvor, mletý hřebíček, chilli, tymián, paprika, muškátový květ) a koření vmasírovat do žeber a dát péci do trouby. Necháme v chladu uležet. Jestliže nemáme česnekovou sůl, utřeme česnek se solí a žebra potřeme čerstvou česnekovou směsí.
Vepřových žeber můžeme použít i větší množství, než je uvedeno. Vyberte si ze stovek receptů na Hrudí žebro, které se vám budou snadno a rychle vařit. Na grilu dopečeme žebra po obou stranách dozlatova (5-minut) a pak je ihned podáváme 7. V případě potřeby můžeme žebra ještě dochutit grilovacím kořením a vegetou.
Připravte si dvojnásobné množství marinády, polovinu svařte na hustou omáčku, kterou můžete servírovat k pečeným žebírkům.
Jednotlivá žebra posypte kmínem, osolte, položte jednotlivě na folii a podlijte trochou vodu. Během té doby žebra podle potřeby podléváme. C a pečeme asi minut. Steak nebo žebra dejte do skleněné nebo plastové nádoby a omáčku na ně nalijte.
Přikryjte a nechte marinovat přes noc – nebo minimálně hodiny. Před grilováním marinádu z masa důkladně setřete, klidně i kuchyňskou utěrkou, aby se nepřepalovala a nepřehlušila chuť masa. Marináda Me limetka, česnek, Tandori masala, kremžská hořčice, olej, pepř, sůl, sojová omáčka, worchester (omáčka). Levné a skvělé grilované jídlo pro teplý letní večer s rodinou. Nebojte se požádat vašeho řezníka, aby vám připravil masitá.
Jak nainstalovat Skype do PC Chcete vydělávat miliony. Rozhodnu-li se, že tenhle víkend budu jíst žebra , tak udělám žebírka. Základem každého dobrého jídla je, aby bylo chutně provedené. Ale dokonale je upravím.
A ne rychle hotové a hodně. Restaurace Na hrázi u Tondy - grilovaná kolena, žebra, kuřecí stehna, vepřové, hovězí a kuřecí steaky aj.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.