pátek 18. prosince 2015

Nemoci česneku

E-Mail-Marketingspezialisten. Professionelle Hilfe von Anfang an. MailChimp schlüsselfertig für Sie. Die Wegbereiter für kluges Online-Shopping - jeder Kauf eine gute Entscheidung! Choroby a škůdci, se kterými se při pěstování česneku můžete setkat.


Skladování česneku ve formě copu je nejlepší a také nejhezčí způsob uskladnění česneku.

Cop je možné uplést z česneku , který má ještě neodřezané stonky. Zde je vidět nazorný návod jak se to dá plést: video návod jak plést česnekový cop. Některým škůdcům se můžeme preventivně bránit už při výsadbě česneku a cibule, a to tak, že souběžně s nimi vysadíme rostliny, které škůdce.


Choroby česneku jak v průběhu vegetace, tak i během skladování způsobuje komplex několika hub. Jedná se zejména o houby Fusarium spp. Intenzita poškození porostů česneku závisí na pěstitelských a povětrnostních podmínek.


Psali jste již několikrát o česneku. Mohli byste také napsat něco o jeho chorobách a škůdcích?

Léčivá složka česneku allicin totiž blokuje enzymy infekčních organismů, které napadají a poškozují lidské tkáně. Díky Jaroslav z jižních Čech. Naše babičky o tom vědí své, dříve se česnek používal na plísňová onemocnění nohou, ale také na záněty uší (zvukovodů). Jestliže se napadení projeví již v průběhu vegetace, dochází především k úbytku kořenů. Při skladování česneku dochází k trouchnivění, při kterém postupně sesychají jednotlivé stroužky, až uschne celá cibule.


Pokud hovoříme o česneku , zmiňujeme jednu z nejstarších bylin, která se kdy celosvětově pěstovala jak pro své využití v kulinářství a gastronomii tak. Nejvýznamnější škůdci česneku kuchyňského. Je členem rozsáhlého botanického druhu rodu Allium.


Shrnutí : Česnek má nízký obsah kalorií a je velmi bohatý na vitamin C, vitamin Ba mangan. Plátek česneku je dobré aplikovat přímo na bradavici, okraje bradavice potřít olivovým olejem a vše překrýt obvazem nebo náplastí. Oloupaný plátek česneku zabalený v gáze lze také vložit do ucha a léčit tak ušní infekce. Užívání česneku spolu s difenyldimethyl-dikarboxylátem může lepšit funkci jater lidí s hepatitidou.


Průměrná palička česneku obsahuje velmi málo vitamínů, minerálů, bílkovin nebo vlákniny ve srovnání s jinou potravinou. Zato však česnek obsahuje speciální bioaktivní látky, které mají významné léčivé účinky. Allicin, je právě ta specificky vonící látka,pro česnek tak specifická.


Jde vlastně o sloučeninu síry, která byla. Pro sklizeň česneku zasazeného na jaře je uváděn srpen jako nejzazší termín sklizně, co jsem vyčetl na internetu. Obal cibule se sám neloupe, není ani zcela suchý ani není zcela syrový, jako laik bych řekl, tak akorát.

Pozor, tato plodina nesnáší zamokření. K pěstování česneku vždy zvolte slunné místo. Abyste předešli přenášení chorob a škůdců, sázejte česnek po sobě nejdříve za až let. Také se doporučuje nepěstovat ho na záhonech, kde se předtím pěstovaly brambory, cibule, pórek či rajčata. Na rozdíl od tradičního česneku vám však po tom medvědím nezůstane v ústech typický pach z dechu.


Ve většině pokrmů se konzumuje syrový. Skvěle se hodí do salátů, pomazánek, polévek nebo jen tak sám o sobě najemno nasekaný na chleba. Nektarium česneku vyprodukuje za hodin mg nektaru s cukernatostí. Cukerná hodnota, tedy množství cukru vyprodukovaného v květu za hodin, je mg.


Pylové rousky jsou nafialovělé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky