čtvrtek 13. září 2018

Přísavník pěticípý

V zahradnictví mi něco takového radili - že když bych to chtěla vyloženě k hladkému povrchu, chce to nějak zdrsnit nebo potáhnout nějakým nátěrem, který bude hrubší. Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a. Přísavník pěticípý je rychle se pnoucí dřevina, která i schopna zarůst a přikrýt i poměrně velké plochy plotů a zdí. Loubinec a přísavník jsou synonyma pro psí víno.


Na výsadbu a na polohu je nenáročný.

Nejrychleji rostoucí popínavou rostlinou pro toto stanoviště je svlačcovec opletka. Na stěně urazí až pět metrů za rok a bujně roste i do šířky. Přísavník se totiž nikdy nezastaví přesně v místě našich představ, jelikož výhony jsou často delší než patnáct metrů. To platí jak na výšku, tak i směrem do stran.


Domovní stěny přísavník neporuší. U oplocení, dovolují-li to podmínky, se nechávají výhony přepadávat, aby z druhé strany vytvořily krásný zelený vodopád. Na pergolu umístěnou v polostínu můžeme použít brslen nebo pěticípý přísavník (tzv. psí víno), jehož listy na podzim.

Další názvy: přísavník tříprstý , přísavník trojhrotý, loubinec trojhrotý, loubinec trojlaločný. Tuto opadavou popínavou liánu zná asi každý, často jako divoké nebo psí víno. Naše rady pro pěstování přísavníku. Snad nejznámější z opadavých popínavých rostlin je přísavník pěticípý nebo.


Mají drobné přísavky, jež velmi pevně přilnou k podkladu. Mějte se hezky Helena na pravé straně zdi se pne přísavník pětilistý. Stále však převládá nejznámější z popínavých rostlin, kterou je přísavník pěticípý nebo trojlaločný, jehož jedinou nevýhodou je opadavost. Pojďte se podívat na několik pozitiv, která s sebou přináší popínavá rostlina na vaší fasádě.


Přísavník pětiprstý,parthenocissus nebo také loubinec pěticípý vhodný na popnutí velkých ploch. Aktinidie - Actinidia arguta. Mrazuvzdorná aktinidie s jedlými, chutnými plody 22- Kč.


Bez opory nebo s oporou? Rostliny samopnoucí se přichytávají fasády pomocí úponků či destiček. U opadavých druhů zase převládá přísavník pěticípý nebo trojlaločný s krásným červeným vybarvením listů v podzimních měsících.


Nákup rostlin nebude pro vaši peněženku žádá pohroma.

Nejvděčnější pro jižně, východně i západně orientované stěny je přísavník pěticípý i trojcípý. Stěny rychle pokrývá svěží zelení, na podzim se před opadem listy zbarvují do sytě červených a karmínových tónů. Po zdi se dovede plazit sám díky přísavným destičkám, pouze ze začátku potřebuje malou oporu.


Diskutujte, ptejte se, najděte nové přátele, které s vám spojí stejný zájem. Je fakt že je to letitý exemplář, ale když. Obecně netrpí škůdci ani chorobami.


Množí se dřevitými řízky odebranými v říjnu. Různé kulturní odrůdy se roubují na přísavník pěticípý. Pergoly - prvky zahradní architektury navazující na pergoly (1).


Přísavník trojcípý a přísavník pěticípý dovedou obrůst celou stěnu i dům. Pěstuje se pro zakrytí nevzhledných konstrukcí, pokrytí drátěných plotů či pergol. Je velmi nenáročný, snese horko i plné slunce. Dobrý večer, břečťan na omítku bych nedoporučovala, k tomuto účelu je využíván zejména přísavník tříprstý.


Připravila jsem Vám něco k čtení na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky