pondělí 12. března 2018

Do čeho naložit kuřecí maso

Deutschlands größter Preisvergleich - mehrfacher Testsieger mit TÜV-Zertifikat! Sojovou omáčku a solamyl smícháme se žloutky a nalijeme do misky k masu, nakonec přidáme nahrubo nakrájenou cibuli. Vše důkladně promícháme. Necháme odležet nejlépe do druhého dne.


Kuřecí maso:Prsa, stehna i křídla můžete marinovat v oleji a domácích směsích koření, jejichž základem je paprika, nebo v jogurtu s bylinkami a citronovou šťávou. Ryby a mořské plody:Sáhněte po mořském ďasovi, lososovi, candátovi, krevetách či chobotnicích. Krkovici nejdříve naložte alespoň na hodinu do oleje. Jak naložit kuře , žebra, vepřové i ryby.


Potom už je na vás, do čeho se rozhodnete naložit maso. Ryby a kuřecí maso si dobře rozumí s čerstvými bylinkami a stačí je marinovat asi hodinu. Zde máte poněkud volnější ruku, koření i některé přísady můžete obměnit: místo medu funguje i plnotučná hořčice. Nakládáte maso do lednice, abyste ho druhý den ugrilovali, ale přesto to stále není ono? Připravili jsme pro vás tipy šéfkuchařů, jak na kuřecí ,. Já jsem vykostila kuřecí stehna.


Vykostěné řízky byly hodně velké, rozřízla jsem každý ještě na polovinu. Do marinády se mi vešly kg masa. Maso jsem nenaklepávala.


Díky jogurtu bude maso úžasně křupavé, cibule, česnek a pálivá paprika se postarají o ostrou chuť, čerstvá máta a citronová kúra mu dodají svěží aroma. Dokonalé kuřecí řízky můžete připravit dvěma způsoby. Buď maso předem naložíte do něčeho kyselého, anebo řízky usmažíte jen napůl a zvolna.


Navíc do ní maso nenakládáte, ale potřete ho marinádou chvíli předtím, než je dokonale propečené a připravené k servírování – aby marináda jen zkaramelizovala, ale nepřepalovala se. Potřete jí kuřecí prsa či stehna, vepřovou kotletu i krkovičku nebo klidně steak z hovězí roštěné. Před grilováním maso nechte okapat nebo z něj přebytečný olej opatrně odstraňte. Na kvalitní hovězí steak vám stačí jen trochu olivového oleje, pepř a sůl, ostatní hovězí můžete naložit do této jednoduché marinády.


Marináda na hovězí maso. Velký bílý jogurt, vejce, sůl, pepř, kari - smíchat a naložit do toho na noc naklepané řízky, dát do ledničky. Druhý den obalit ve strouhance a smažit. Jo, to maso nechat co nejvíce od marinády než se obaluje. Několik měsíců v chladu udělá s jeho chutí opravdové divy.


Do této marinády naložte naporcovaná kuřecí stehna, křídla nebo prsa s kůží. U grilování vložte maso na horký gril, kde mu bude s občasným otáčením stačit asi 7-minut. RE: To dělám dost často. Neporadím do čeho naložit , ale roční králík není tak starý, aby se nedal sníst.


Zvážil bych ale, jesli ho grilovat. Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to není nejjednodušší surovina. Je to sice maso velmi křehké, ale zároveň s minimem tuku, takže má tendenci k vysušení. Doma ovšem můžete vytvořit voňavou směs koření a naložit do ní kuřecí maso , pokrájené na nudličky.


Když je pak zprudka opečete, budou připomínat nudličky odkrojené z originálního grilu. Servírovat je už pak můžete naprosto tradičně, včetně pita chlebů, čerstvé cibule a ochuceného jogurtu na způsob tzatziki.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky