pondělí 16. října 2017

Převislá rajčata

Ta jsou převislá a mohou vytvořit závěs až metr dlouhý. Převislá rajčata se hodí i místo pelargonií jako ozdoba balkonů. Do květníků lze zasadi i klasická keříková rajčata.


Návod na pěstování rajčat Tom Red. Rostlinu je možné si předpěstovat ve skleníku, ideálně od února do března.

Substrát je ideální pro rajčata a papriky. Dobrý den, vzhledem k tomu, že máme malou okrasnou zahrádku a mám volné jedno okno s orientací na jih, chtěla bych vyzkoušet vypěstovat nějaké rajčata v. Klasická keříková rajčata můžete zasadit do květináčů, ale i do truhlíků. Kromě už poměrně běžných keříčkových a stromkových se v poslední době objevují převislé odrůdy, jež jsou pro tento typ pěstování zvláště vhodné.


Klidně je tam dejte místo muškátů. Pavel Beran ze Zahradnictví Kruh. Toto datum platí pro vysazení sazenic, semínka musíte vysazovat již v únoru, maximálně březnu.

V současné době se těší velké oblibě převislá červená třešňová rajčata ’Tumbling Tom Red’ a žlutá ’Tumbling Tom Yellow’, která se pěstují v závěsných nádobách nebo v zavlažovacích truhlících. Venkovní rajčata budete moci už za dva tři týdny vysazovat na záhony. Nejste přihlášen(a) články.


Rajče Tumbling Tom Red - převislé (Lycopersicon lycopersicum) je keříčková (determinantní) odrůda převislých cherry rajčátek určená zvláště k. Jde o velmi rané ordůdy, která během vegetace plodí až 5výborných, dekorativních plodů. Převislými odrůdami jsou také žlutá rajčata vhodná do závěsu Tumbling tom yellow nebo červené Tumbling tom red. Balkonová rajčata potřebují sucho a teplo.


Nejdůležitějším kritériem pro úspěšné pěstování rajčat na balkonech je volba místa. Rajčata na balkonech pěstujeme běžně. Vyzrálá na slunci, voňavá a šťavnatá… taková nekoupíte ani na trhu. Pěstování doma má samozřejmě další výhody, jako je kontrola nad hnojením a ochranou rostlin, a také výběr ze široké nabídky odrůd různých velikostí, barev, tvarů i chutí. Díky ní můžete pěstovat i několik variant keříčkových minirajčat, vhodných do nádob a truhlíků.


Například třeba převislá rajčata anebo rajčata klasická balkónová, když zrovna balkonovým rajčatům není na škodu dát oporu také. Tyčky se k rajčatům dávají proto, aby rostla a neklesala k zemi, kde by mohla nahnít. Dobrý je balkon orientovaný na jih nebo zápa navíc zakrytý střechou.

Ideálním pěstebním místem je lodžie, která rostlinám poskytuje sucho, závětří a dostatek světla. Autor: Jan Prášil RAJČATA : Převislá třešňová rajčátka Tumbling Tom jsou v závěsných nádobách jak doma pravidel pěstování rajčat Rajče patří mezi teplomilné rostliny , a proto mu musíme na zahradě nebo na balkoně dopřát slunné, před větrem chráněné místo a kvalitní hlinitopísčitou půdu. Nabízíme k prodeji semena rajčat – set 2. Největší množství živin rostliny vyžadují při vývinu plodů.


Plody sklízíme, když jsou dostatečně velké a zralé (mají červenou barvu). Plazivá nebo převislá trvalka s tenkými lodyhami, obvykle pěstovaná jako letnička. Vykvétá hvězdovitými úbory nad jemně členěnými listy. Do volné půdy se vysazují v druhé polovině května , když odezní jarní mrazíky. Vhodné je rajčata zalévat přímo u stonku.


V obchodech se první rajčata pod značkou ‚Čerstvě. Nicméně rajčata dovezená z velkopěstíren z jižních.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky