pondělí 23. října 2017

Jak zasadit maliny

Ještě než se rozhodneme pro výsadbu, měli bychom zvážit jednu z méně příjemných vlastností této rostliny – bujné odnožování. Výsadba malin nevyžaduje nic speciálního. Jen vyhnojenou půdu, poměrně malou výsadbovou jámu a samozřejmě vodu.


Przełom września i października jest najbardziej odpowiednim momentem na sadzenie malin. Zabieg ten należy przeprowadzić mając na uwadze kilka czynników, oto one. Dobrý den, chtěla bych si vylepšit záhon, našli jsme na půdě staré necky, do kterých bych chtěla zasadit právě maliny , ale nádobu chci mít nad zemí. Jak zasadit a ošetřovat maliny V první řadě je důležité připravit si záhon. Do zrytého a odpleveleného záhonu poté vysázejte jednotlivé proutky malin, a to přibližně ve vzdálenosti m. Lepší je vysazení na slunných místech, u plotu a podobně.


Jak si na zahradě vypěstovat voňavé maliny Jen si na nich smlsnout… Vůni a úžasné chuti malin odolá málokdo, zejména když k nim přidáme třeba vanilkovou zmrzlinu. Pojmem malina je myšlen plod ostružiníku maliníku. Použijte podpěry ve tvaru písmeně T se dvěma rovnoběžnými dráty pro každý řádek malin. Podpěru vyrobíte jednoduše ze dvou prken ve tvaru T, které připevníte proti sobě. Z jednoho břevna natáhněte drát ke druhému břevnu.


Ten bude tvořit podporu pro šlahouny ve středu řádku. Maliny patří k lesnímu ovoci. My se v následujících řádcích budeme soustředit na nejrůznější faktory, které se k pěstování malin přímo vztahují. Sladké maliny z vlastní zahrady patří mezi nejoblíbenější plodiny, které jsou nenáročné na pěstování a dokážou nabídnout velmi bohatou sklizeň.


Předchozí článek Další článek Ostružiník maliník je tradiční domácí rostlinou v celé Evropě, přesto zůstával dlouho mezi pěstiteli poměrně opomíjen. Jelikož vyhánějí šlahouny a nekontrolovaně se šíří, jistě z Vás bude mít radost. O maliníku víme, že je původní evropskou a asijskou rostlinou. Zejména pokud se on pokouší o golfový trávník, nebo o pěstování zeleniny na záhonech.


Chcete si doma posadit jahody nebo maliny ? Podívejte se na tento praktický postup a dozvíte se jak na to. Radzimy, jak sadzić maliny , jakie są najlepsze terminy sadzenia, jak wykonać cięcie i nawożenie malin. Chcesz mieć maliny w ogrodzie?


Zobacz, jak sadzić maliny , ciąć, nawozić. Podobným způsobem se také po čase likvidují. Odkopnou se výhonky, vytrhne co nejvíce kořen jdoucí od mateční rostliny a buď se vše zahodí, nebo nabídne. Jak pěstovat maliny a ostružiny? Navíc na jejich pěstování nepotřebujete velkou zahradu, a jakmile se vám podaří vypěstovat první plody, už se jich nevzdáte.


Pomáhají proti unaveným očím, v boji proti šerosleposti, zákalům, cukrovce, trávicím obtížím, chřipce, nachlazení, silnému menstruačnímu krvácení, ranních nevolnostech v těhotenství nebo třeba při chorobách ledvin a močového měchýře. Proto by neměly chybět v jídelníčku každého z nás. BEZPŁATNE SZKOLENIE CIĘCIE DRZEW I KRZEWÓW OWOCOWYCH. Od listopada do marca można ciąć krzewy owocowe w tym maliny. U mladých rostlin nechte všechny, u starších může být osm až deset prutů na jednom maliníku.


Zjara už se keře neseřezávají, nanejvýš konce, které v zimě omrzly nebo byly poškozené. Kromě slunce potřebují maliny i dostatek vláhy, hlavně v době, kdy nasazují plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky