úterý 31. října 2017

Tůje na živý plot

Jetzt neu oder gebraucht kaufen. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.

Wir machen die Rückgabe einfach. Vážení návštěvníci, Vítáme vás na stránkách našeho zahradnictví. Můžete zde koupit túje (thuje) na živé ploty již od Kč.


Prodej tůjí různých velikostí i druhů. Nejčastěji používané na živý plot jsou Thuja occidentalis Smarag thuja occidentalis Brabant, thuja occidentalis Yellow Ribbon, Martin. Nabízíme nejoblíbenější druhy, tvary a výšky rostlin na živý plot či zahradu, jako jsou převážně thuje Smarag Brabant.


Tůje na živý plot prodáváme v kultivarech thuja Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd), thuja Brabant (Thuja occidentalis Brabant), thuja Martin (Thuja plicata Martin) a v neposlední řadě z barevnějších tůjí i thuja Yellow ribbon (Thuja occidentalis Yellow ribbon). Jaké rostliny jsou nejvhodnější na živý plot ?

Vybírali jsme z několika osvědčených druhů a zkoumali jejich výhody a nevýhody. Na půdu jsou nenáročné, ale nejlépe se jim daří v hlubokých, dostatečně vlhkých stanovištích. Thuje se dají použít jako solitery nebo jako efektní živé ploty.


Tůje patří v České republice mezi nejčastěji používané dřeviny na živé ploty. Jsou oblíbené především díky své stálezelenosti, syté barvě a relativně nenáročnému pěstování. Spousta majitelů živých plotů z tůjí si ale neuvědomuje, že takový živý plot se musí pravidelně stříhat, a že pokud jej. Ak chcete ohradiť svoj pozemok a živý plot by mal mať výšku asi metre, do vykopaného rigolu vysádzajte smreky na vzdialenosť metra od seba.


Ak plánujete ešte vyšší plot , metre a viac, rastliny by mali byť od seba vzdialené asi metra. Hlohyně je trnitá, takže plot bude jistě splňovat svůj účel. Na volně rostoucí živé ploty lze vysadit Th. Zcela nízké, jen asi m vysoké, osazujeme kulovitou Th. TÚJE NA ŽIVÝ PLOT (a jiné okrasné stromky) Nabízíme prodej thují (tújí) na živý plot.


Na každé druhé zahradě najdete živý plot z tújí, které ale mají mnoho odpůrců. Sice rychle vyrostou, ale v průběhu roku se nijak nemění, říká zahradní architektka Eva Nováková. Nutno rozsadit - přesadit. Túje jsou trnem v oku zahradníků.


Vhodná doba na přesazení.

Bambus vám vytvoří živý plot nebo zakryje nechtěný výhled již za roky. Neopadá ani v zimě a snadno se tvaruje. Na svou zahradu uvidíte už jen vy! Výborné rastliny na živý plot za super ceny - tuje, vavrínovce, cyprusovce, tisy, vždyzelené kry, kvitnúce kry, vysoké okrasné trávy, sadové ruže.


Thuji, nejlepší kultyvar smaragd nebo brabant , ja je mam doma na cca 100m a nemužu si stežovat. Nenáročný živý plot na půdu a ošetřování. Kromě extrémně kyselé půdy dokáže růst kdekoliv, i tam, kde jiné rostliny nemají šanci.


Optimální podmínky si vychutnává v hnědozemi či černozemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky