pondělí 23. října 2017

Žloutnutí listů orchideje

Chtěla bych se také poradit, zda můžu nějak počet listů orchideje sama regulovat, když orchidej sama o sobě žádný list neshodí. Foto: Lada Sadílková Nejraději bych spodní poškozené listy sama odstranila, abych rostlince ulehčila, ale bojím se, aby ji takový zásah spíše nepoškodil. Příčiny žloutnutí listů Zamiokulkasu žloutnou listy z důvodu nadbytečné zálivky (přemokření), nedostatečné zálivky (zasychání), někdy i kvůli nedostatečnému přihnojování nebo nedostatečné vzdušné vlhkosti, nevyhovujícímu substrátu a malému květináči.


Ano, pokud žloutne jeden spodní list, je to v pořádku, v podstatě phalaenopsisy si drží nějaký počet listů a spodní žloutne a odpadá, s tím roste list nový. Co znamená žloutnutí listů u oleandru Příčinou žloutnutí listů oleandrů.

Něhož rostliny trpí chlorózou, projevující se žloutnutím listů. Pokud je oleandr napaden. Re: Žloutnutí listů u Dendrobia Lenko, pokud potřebuješ rychle trochu substrátu (tj. tak na kytek) seženeš hrubou kůru nebo kokosové čipsy v teraristice nebo zverimexu. Ale coco chipsy musíš proprat, aby se odsolily. A hodně ti jich zežloutlo?


Ono je to normální, že listy žloutnou a opadávají a pak narůstají nové. Kdyby neodpadávali a rostli nové, tak by to byla za.

Orchideje zbarví do žluté. Prvním problémem, který se často vyskytuje u vnitřních orchidejí, je žloutnutí listů. Samozřejmě, v mnoha rostlinách, listy někdy zblednou a suchou.


Jedná se o přirozený proces obnovy rostlin. Staré listy po sušení by měly být pečlivě odděleny od kmene. Tyto orchideje jsou u pěstitelů velmi oblíbené a jsou snad nejčastěji pěstovanými druhy v bytech.


Některé orchideje budou snadno přežít a úplný nedostatek výživy během tohoto období. Bohužel zde nejsou žádné specifické léky pro léčení je orchideje, a pak se řídit bežnými metodami léčby použité pro ostatní barvy: stříkání speciálními roztoky, ošetření listů a podobne. Minimum, ale správná péče zajistí dlouhou životnost barvy a lidé - radost z rozjímání. Ale jsou tu problémy, které někdy nevědí, jak zvládnout.


V tomto článku se podíváme na důvo proč listy žloutnou na orchideje. Důvody tohoto jevu a způsoby, jak řešit problémy. Měknutí listů nasvědčuje přelití a uhnívání kořenů a proto tyto zkontroluj, hnijí li, pak přesaď a zalévej méně. I nové výhony (keiki) nasvědčují tomu, že se rostlina snaží dostat z mokřiny a zachránit tak rod.


Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím.

Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat. Leaf žloutnutí a list pokles jsou běžné příznaky onemocnění a napadení hmyzem. Zatímco orchideje jsou většinou bez vážných rostoucích problémů , může infekce nemoc a hmyzu způsobit žloutnutí listů a pusť. Včasná identifikace a řízení těchto orchidejí poruchy jsou životně důležité pro snížení závažnosti onemocnění a napadení hmyzem. Mezi lidmi však panuje představa, že vyžadují velmi složitou péči.


Není to ale úplně pravda. Některé druhy a zejména pak jejich kříženci jsou na péči velmi nenáročné. Je ale nutné zdůraznit, že různé druhy orchideje vyžadují rozdílnou péči. Pěstování orchidejí je v poslední době velmi oblíbené.


Svým jedinečným květenstvím se stanou ozdobou každého bytu či kanceláře. Dostala jsem dvě orchideje Phalenopsis. Při přesazování je možné oddělit jednotlivé pahlízy, čímž lze rostliny vegetativně množit. V takovém případě je třeba květináč opatřit vhodnou podpěrou, k níž se vysoké části přiváží. Nedostatek živin se projevuje zakrnělým růstem, jejich nadbytek příliš bujným růstem, později i nekrózami listů a odumíráním kořenů.


Navíc, přehnojené orchideje rostou příliš rychle, což způsobuje jejich slabost a náchylnost k nemocím. Na konec, mnoho druhů orchidejí, pak v případě častého hnojení, kvete mnohem hůře. Najděte tedy správnou četnost hnojení a držte se toho.


Při letošních vedrech jsem je zalévala ráno i večer a jsou pořád krásně zelené.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky