čtvrtek 3. srpna 2017

Cibule sečka

Zimní cibule – sečka vydrží na stejném stanovišti deset až patnáct let. Stanoviště by mělo být slunné a nepříliš vlhké. This video is unavailable.


Na zahradě ji lze pěstovat po celý rok jako trvalku. Pochází ze Sibiře, je plně mrazuvzdorná.

Jak si tuhle lahůdku vypěstovat ze semínek 14. Cibuli zimní sečku (Allium fistulosum L.) není asi třeba více představovat. Mrazuvzdorná, dvouletá až vytrvalá cibule, s jemnou cibulovou chutí a léčebnými účinky srovnatelnými s jinými cibulovitými rostlinami. Jedná se o vytrvalou odrůdu s aromatickými stvoly bohatými na vitamíny.


Konzumují se nejen stvoly, ale i zelenobílé kulovité květy. U cibule sečky se sklízí hlavně aromatické stvoly, bohaté na vitamíny. Latinsky: Allium fistulosum L. Slovensky: Cibuľa - sečka ,zimná,celoročne na vnať.

Při pěstování pro řez natě vyžaduje po. Vybělená část stonku je velmi dlouhá, až cm. Tmavé olistění a ostrý kontrast s vyběleným stonkem je velmi atraktivní. Tuto vytrvalou zeleninu pěstujeme především pro její aromatickou nať, avšak můžeme jíst i její zelenobílé květy kulovitého tvaru.


Pěstování cibule z přímých výsevů. Zařazujeme ji do druhé až třetí tratě s dobrou zásobou živin, s pH minimálně 5. Na rozdíl od klasické kuchyňské cibule však sečka není vhodná k dlouhodobému skladování. Je to vytrvalá odrůda pro sklizeň natě. Doporučujeme ji pěstovat jak v květináči tak i přímo na Vašem záhoně.


Je odolná vůči vybíhání. Je zimuvzdorná a raší velmi časně. Pro pěstování cibule jsou nejvhodnější středně těžké hlinitopísčité půdy v záhřevných polohách a na.


Ke konzumaci se dají použít také zelenobílé, kulovité květy. Na jaře velmi brzo raší, netvoří cibuli. U nás méně známá, ale cenná cibule zimní neboli sečka (Allium fistulosum) je domovem v Číně, Japonsku a na Sibiři.


V Evropě se objevuje od 17.

Zimní naťová cibule původem ze severovýchodní Asie. Pokud chceme, můžeme konzumovat i její kulaté květy. Právě proto se sklízí její vonné stvoly. Ze semínek vyrostou masivní cibule, které dosahují hmotnosti až 2gramů každá. Vysetí a pěstování těchto obřích cibulí určitě stojí za námahu.


Prodáváme široký sortiment semen zeleniny, trvalek i letniček. Také dodáváme semena bylinek a léčivých rostlin. Cibule jemnější chuti než klasické odrůdy.


Máme pro vás ty nejpříznivější ceny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky