středa 30. srpna 2017

Kdy sázet hortenzie

Riesenauswahl an Markenqualität. Die liebsten Fashion-Marken kaufen. Das ist bei eBay angesagt und neu. Von Generator bis Wäsche. Alles finden, was Sie brauchen.


Wir machen die Rückgabe einfach.

Hortenzie obyčejně kvetou okolo srpna. Pokud kvete nyní tak je to buď pokojová rostlina (i takové druhy hortenzií jsou) nebo byla uměle připravena ve skleníku na letní teploty. Ani v jednom případě by jí nynější venkovní pobyt neudělal dobře. Nejhorší je nechat rostlinu téměř na suchu (povadající listy) a pak ji utopit v bahně. V letním období mají rostliny opravdu velkou spotřebu vody (čím větší keř, tím vydatnější zálivka).


Hezký den, ráda bych si zakoupila venkovní hortenzie. Kdy se kupují a kdy je nejlíp je vysadit do zahrady? Bohužel byla jsem v Obi, kde měli hortenzie v.

Do volné půdy hortenzie vrátíme na jaře poté, kdy už nebudou hrozit mrazíky. Na venkovní stanoviště musíme rostliny přivykat postupně, protože ostré sluneční paprsky by citlivé lístky snadno popálily. Tento způsob uchovávání hortenzií přes zimu je poněkud náročný, proto raději pěstujeme menší rostliny.


Kdy sázet hortenzie Nové rostliny sázejte nejlépe na jaře, ale ani podzimní termín není nevhodný. Stanoviště volte polostinné, hortenziím nevyhovuje ani úplný stín, ani sluneční úpal. Pro hortenzii latnatou smíchejte kompost, rašelinu a písek v poměru 5:2:1.


Zkracujeme silnější jednoleté pruty, které vyrůstají odspodu, na dva až tři páry oček. Zároveň odstřihneme slabé a přebytečné jednoleté výhony a starší větve. Tím získáme větší květenství a celkový vzhled keře. Jejich nádherná květenství bílé, modré nebo růžové barvy zdobí stinná zákoutí zahrady od jara do podzimu.


Na pěstování nejsou náročné, avšak aby nebeská modř květů nevybledla, potřebují speciální výživu. Mám hortenzie jak v zahradě, tak celoročně v květináčích. To je asi tak zjednodušeně všechno. V tomto praktickém videu se dozvíte jak správně stříhat hortenzie Péče o hortenzie zahrnuje kromě pravidelného hnojení a zalévání i stříhání.


Rostlinám na terasách a balkónech budeme muset věnovat větší péči, odměnou nám však budou krásné barvy bohatých květenství. Keře vykvétají později než hortenzie velkolistá, zpravidla až začátkem srpna a rozvíjejí se postupně zdola nahoru až do října. V době, kdy mnoho květů již na zahradě nenajdeme, jsou tak laty těchto keřů nádhernou podzimní ozdobou.

Lze je však důkladně prořezat v průběhu května až června, kdy potřebné výhony seřízneme až nad 3. Výhony zakončené květenstvím neodstraňujeme! Seřízneme je hluboce až nad prvním párem pupenů. Vzhledem k tomu, že kvetou na mladých.


Venkovní pěstování hortenzie. Nemusíte jí před zimou nijak zvlášť chránit. I pokud se přes zimu mrazem nějak poškodí, stačí pouze v březnu větvičky seříznout, jak je popsáno výše.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky